Cea de-a treia ediție a Târgului de carte pentru copii și adolescenți „Coșbook” a debutat, joi, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, la eveniment luând parte elevi și dascăli de la mai multe unități de învățământ din județ.
Timp de trei zile, între 27 și 29 septembrie, iubitorii de lectură din oraș își vor da întâlnire la bibliotecă, acolo unde vor studia sutele de titluri puse la dispoziția lor în cadrul târgului.
Târgul a fost deschis de managerul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Ioan Pintea, alături de care s-a aflat și Camelia Tabără, șeful Inspectoratului Școlar Județean, dar și un oaspete special – Jean Poncet, poet şi traducător din Franţa, care doreşte să traducă în limba franceză toată opera poetică a lui Lucian Blaga.
”Zilele acestea, vom avea, la Bistriţa, nu numai un târg de carte, ci vom avea foarte multe evenimente culturale, lansări de carte, mini-spectacole, o discuţie foarte interesantă despre presa şcolară. Școlile din județul Bistrița-Năsăud tipăresc foarte multe reviste școlare și ne-am gândit că este foarte bine, fiind vorba despre un târg de carte pentru copii și adolescenți, să aducem în discuție și aceste reviste școlare”, a declarat managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea.
La rândul său, Camelia Tabără, șeful IȘJ B-N, a precizat că ”partenerul nostru, Biblioteca Judeţeană, practic ne pune la dispoziție și vine în întâmpinarea noastră cu foarte multe şi interesante activităţi și aici, alături de cărți și de standurile de carte, sunt foarte multe activități. Eu am auzit foarte multe lucruri frumoase şi despre „bătălia cărţilor” şi despre faptul că revistele noastre şcolare sunt întotdeauna promovate şi la bibliotecă. Sperăm că vom reuşi să rupem copiii pentru 2-3 zile de calculator şi să-i apropiem cât mai mult cu mintea şi sufletul de carte şi de bucuria lecturii. Acesta este scopul nostru direct și indirect și orice activitate pe care o să o facem împreună e binevenită”.
Pe parcursul celor trei zile, la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” vor avea loc lansări și prezentări de carte și reviste școlare, ateliere (re)creative, animație medievală, Ziua cărții de istorie, minispectacole, lecturi ale copiilor și adolescenților, dezbateri, întâlniri cu scriitori, poezie și muzică, premii pentru cititori și expoziții.
FOTO: Alexandria Librarii Bistrita
VIDEO: Facebook – Gusti Danci