FOTO/VIDEO: Un tânăr din Bistrița-Năsăud și-a pierdut viața într-un lac din județul Cluj

Un tânăr din județul Bistrița-Năsăud și-a pierdut viața în lacul Ţaga Mare din județul Cluj, trupul său fiind găsit după o zi de căutări.

„La data de 29 iunie, Poliţia Municipiului Gherla – Secţia 7 Poliţie Rurală a fost sesizată prin apelul unic 112, despre faptul că un bărbat de 33 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, care înota într-un lac din comuna Ţaga s-ar fi îndepărtat la un moment dat de restul grupului şi nu a mai fost văzut. Au fost demarate operaţiuni de căutare, iar în cursul zilei de azi, în jurul orei 11,30, a fost găsit cadavrul bărbatului. A fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat, joi, Inspectoratul de Poliție al județului Cluj.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj, dispariția bărbatului în lacul Ţaga Mare a fost anunțată miercuri seara, printr-un apel la numărul 112.

Căutările au fost demarate la scurt timp de la sesizarea dispariției, dar nu au dus la niciun rezultat, din cauza întunericului. Misiunea de căutare-salvare a fost reluată joi dimineaţă, la misiunea participând şi trei scafandri de la Salvamont.

Folosind sonarul de pe barca de căutare-salvare, echipajele au reușit să identifice în lac trupul tânărului, fiind în cele din urmă declarat decesul.

 Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Dat fiind valul de căldură care s-a abătut în această săptămână peste toată țara, pompierii recomandă cetățenilor să respecte o serie de regulile pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;
  • nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;
  • să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă!

”Scăldatul poate deveni un pericol dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor!”, atrage atenția ISU Cluj.

FOTO/VIDEO: ISU Cluj

error: Content is protected !!