Petre Ovidiu Octavian se află în proces pentru un teren situat în zona Pasarelei. Bărbatul a venit din Constanța special pentru acest caz pentru care se judecă de aproape 20 de ani.
A dat în judecată toate instituțiile implicate, respectiv: Primăria Bistrița, Oficiul de Cadastru, CNADR, COMISIA MUNICIPALĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR BISTRIŢA, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BISTRIŢA, COMISIA JUDEŢEANĂ PENTRU STABILIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE PRIVATĂ ASUPRA TERENURILOR, C.N.C.F. SA PRIN REGIONALA DE CĂI FERATE CLUJ.
Petre Ovidiu este disperat și a declanșat GREVA FOAMEI în fața Primăriei Bistrița. Bărbatul a crezut că astfel va atrage atenția asupra cazului său și implicit asupra abuzurilor din justiție pe care le-ar fi făcut mafia din Bistrița. Povestea sa pare incredibilă!
De unde au apărut erorile?
Socrul său a primit de la Primăria Bistrița un teren în zona „la canton” în sprafață de 2.900 de m.p prin adeverința 455/1991. Acesta deținea doar adeverința, fără a avea măsurătorile EXACTE, ci doar locația unde e amplasat terenul, respectiv pe partea stângă a pasarelei, între calea ferată și D.N 17 (în vecinătatea MOISAN Grup). În 1994, proprietarul a vândut acest teren lui Abadi Vasile printr-o metodă care a funcționat vreme de 1 an: la acea vreme se puteau înstrăina terenuri fără existența unui titlu de proprietate, doar pe baza unei simple adeverințe de la primărie.
Titlurile de propietate puteau fi obținute foarte greu. În cazul de față, titlul de proprietate s-a obținut în 2001, deși adeverința s-a eliberat în 1991.
Cumpărătorul Vasile Abadi a reușit să se intabuleze pe baza adeverinței eliberată de Primărie în 1991 și a unui act semnat de mână de unul din fiii proprietarului (un cumnat al protestatarului care ar fi fost astfel păcălit să iscălească punerea în posesie din 2001). Ovidiu Petre susține că în baza unor înscrisuri false, Abadi a reușit intabularea parcelei de 2.900 de metri pătrați, cu 180 de metri deschidere la stradă, unde și-a amenajat un magazin de piese-auto second-hand. Abadi și-a păstrat o parte din teren și ulterior a vândut o parcelă către o altă persoană, considerată a fi de bună-credință.
După 20 de ani de procese, instanțele au decis că vânzarea din 1994 s-a făcut legal, chiar dacă fără existența unui titlu de proprietate. Reclamantul contestă modul în care socrul său a făcut vânzarea, fără a deține titlu de proprietate.
În schimb, judecătorii au considerat LEGALĂ vânzarea din 1994 și reclamantul a pierdut pe bandă rulantă toate procesele. Acesta acuză magistrații care au judecat cazul, dar și mafia din administrație și se consideră o victimă a sistemului.
În urma măsurătorilor ulterioare, s-a constatat că suprafața acordată în 1991 socrului său în zona la canton s-a dovedit a fi mai mare decât cea pe care a vândut-o în 1994 și în loc de 2.900 are 4.000 de m.p. În calitate de moștenitor, Ovidiu Petre a obținut cei 1.100 de m.p diferență, dar care sunt amplasați exact lângă calea ferată. (suprafață fără valoare imobiliară, care NU poate fi folosită). Petre susține că Abadi s-a intabulat ilegal, iar experții l-au avantajat deoarece au măsurat în favoarea sa și au omis să măsoare până în linia ferată, oferindu-i în schimb deschidere la șosea.
VIDEO:
Ovidiu Petre a pierdut o serie de procese, dar deciziile instanțelor sunt ilegale în opinia sa. Ba mai mult, completul de judecată i-a făcut o mare nedreptate la ultima înfățișare și i-a respins MEDIEREA cu primarul Crețu. Ovidiu crede că la nivel local funcționează o mafie în care sunt implicate mai multe persoane. Acesta zice că experții topo sunt hahalere, Marius Talpoș fiind singurul profesionist.
Ovidiu Petre solicită ca Primăria Bistrița să-i acorde 10 ari de teren în altă parte, terenul fiind evaluat la 20.000 de euro (conform documentelor notariale).
„Eu sunt un nimic față de ce boier e primarul. El n-a trimis pe nimeni și a refuzat să vină la mediere. Am mers în instanță cu cerere din partea mea să mai acorde un termen pentru această mediere înainte să mă judece, dar instanța a respins. La mine la Constanța instanțele solicită să se apeleze la mediere, aici văd că refuză medierea”.
La mediere solicit ca Primăria Bistrița, prin Comisia Agricolă să ia bucățelele astea: 70 de metri pătrați și cei 900 de metri pătrați care nu sunt buni la nimic și mie, adică moștenitorilor să îmi dea un teren într-o altă zonă!” a declarat Ovidiu Petre.
Judecătorii au RESPINS medierea cu Primăria Bistrița, iar Ovidiu Petre a intrat în greva foamei! Și-a pus cortul în fața Primăriei Bistrița, iar Poliția Locală a rezovat cazul: cu îmbrânceli și acte de violență!
Judecătorii Tribunalului Bistrița – Năsăud au respins solicitarea de mediere dintre Primăria Bistrița și reclamant, iar acest lucru l-a determinat să intre în greva foamei! Poliția Locală a monitorizat cazul și au încercat să-i explice bărbatului că NU are voie să amplaseze cortul pe domeniul public. Petre a considerat că NU campează pe domeniul public, ci se află în greva foamei.
Vineri seara, un echipaj al Poliției Locale l-a supravegheat pe Ovidiu Petre, iar dimineața au trecut la acțiune: l-au trezit din somn și l-au scos afară din cort, cu forța! Bărbatul susține că din ordinul primarului, a fost tratat cu violență!
Cortul acestuia a fost dezafectat și Ovidiu Petre a renunțat la greva foamei, după o discuție cu mediatorul său. A plecat spre Constanța și așteaptă verdictul Tribunalului BN.
„Este incredibil cum am fost tratat! A fost o seară friguroasă și știu că am fost păzit de un polițist local, iar spre dimineață au venit 2 agenți care m-au scos cu forța din cort. Au țipat și m-au bruscat spunându-mi că NU am voie să amplasez cortul pe domeniul public, dar la mine era un caz special pentru că NU campam, ci eram în greva foamei! În cele din urmă am discutat cu mediatorul de caz și am ieșit din greva foamei…
Vrea ca judecătorii să răspundă pentru greșeli! Ovidiu Petre merge la CEDO, în căutarea dreptății!
Revoltat pe sistemul de justiție din România, Ovidiu Petre susține că la Bistrița este o mafie pe mai multe paliere: judecători-administrație-funcționari-experți și că nimeni NU răspunde, deși s-au făcut grave erori judiciare.
Aștept să se pronunțe Tribunalul în cazul recursului, dar vă spun că la mijloc este o mafie deoarce s-au dat o serie de decizii ilegale… Am să ajung la CEDO pentru că magistrații fac ce au chef și știți de ce? Pentru că NU răspund în fața nimănui! Ar trebui să îi treacă fiori reci de fiecare dată când dau o decizie, dar lor NU le pasă deoarece NU dau socoteală în fața nimănui!” a declarat Ovidiu Petre.
Recursul se află pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud, în pronunțare, dar instanța a pus problema nulității recursului pentru ne-depunerea motivelor în termenul prevăzut de codul de procedură civilă ( 15 zile) „o porcărie validată de Parlament, ca ne-adevărul să rămână adevăr” în opinia contestatarului.
Ovidiu Petre, despre SPEȚA sa, pe larg:
Aveti dreptate stimate DOMN. La BISTRITA functioneaza mafia ca unsa. In acest fel avocati, juristi, functionari din administratie, judecatori sunt stransi sudati la porcarii. Nu toti, dar sunt specimene periculoase.Si eu ma confrunt cu doua procese de recunoastere a proprietatii mele cumparate de tatal meu DOCTOR in DREPT. Am si o cerere sa fie judecata de iesire din indiviziune care dureaza de 9 ani. Coruptii din sistem care sunt niste incapabili nu mi-au eliberat nici macar autorizatia de constructie a casei mele P+M construita de mine cu toate actele si avizele in regula , platite comform legii.Sus STEAGUL si bateti-va pana la capat. GREVA FOAMEI nu este o solutie pt. ca va slabeste ,si mafiotii atat asteapta. Ba din contra alimentati-va ca lumea, mai trageti si cate un JINARS si mai trageti-le si cate un DUMNEZAU in direct.