Partidele politice sunt în criză de valori și a cam apus era voturilor la schimb cu pungi de pui congelat, ulei și zahăr. Baronii locali au fost încurcați de D.N.A, băieții din sistem veghează îndeaproape și nu mai e loc de uns cu miere ca pe vremuri.
Lumea s-a cam deșteptat și NU se mai votează pe mici și bere nici în cătune iar la orașe propaganda tip P.S.D are impact numai printre pensionari și asistați. Și nici pentru ei n-aș băga mâna în foc. Ca niciodată în democrație contează omul și fapta, în timp ce partidele sunt văzute ca niște găști organizate.
Nici legea electorală cu primari aleși din primul tur și președinte la Consiliu Județean pus la voturi pe sub masă NU e pe placul majorității. E anti-democratică și a fost cam ultimul șmen pentru păstrarea la butoane a oamenilor de partid. Sforarii sunt la apus de carieră, deodată cu bâlbâiții promovați pe liste. E o criză de specialiști pe toate palierele, iar politica are nevoie de lideri carismatici, de oameni pricepuți, nu de mucoși ce lipesc afișe.
Se prefigurează campanii atipice, iar electoratul simte de la distanță mirosul pestilențial al politrucului învățat la ciolan. Mulți din cei care au simțit briza Occidentului au rămas dezamăgiți de neo-comuniștii care au făcut praf țara și întorși pe meleaguri vor schimbare din temelii…
Tocmai de aceea se anticipează o mișcare veninoasă a șefilor de partid și vom asista la o deschidere a partidelor către tineri, în speranța că astfel de spoieli îi vor menține la butoane pe aceeași securiști zâmbitori.
Deschiderea către tineri NU o să meargă și o să producă repulsie, deși se pare că e noua modă în politichie. Ce să învețe un tânăr de la Dorin Popescu sau de la Radu Moldovan? Aș zice io ce-ar învăța din tinerețea ăstor lideri, da’ n-am probe… Sau ce le va zice Dolha încât să-i facă să vibreze? Dani Suciu și Cristian Florian sunt neprihăniți și gângavi și nici măcar șefi de scară nu ar ieși fără partid în spate. Probabil în virtutea doctoratului pe care-l deține, filfizonul Dobra ar îndruga ceva legat de liberalism… sau mai degrabă libertinaj? Ei și?
Tinerețea în fond e o stare de spirit a elitelor și mai ales la vârf e nevoie de ele, de o selecție a valorilor, de oameni potriviți pe funcții potrivite, nu de masă de manevră cu cerneală proaspătă pe buletin.
Poate că tinerețea înseamnă și naivitate, dar are în ea germenii eroismului! Și eroii nu stau la masă cu moroii! Așa că dragi partizani ‘geaba sperați voi să vie tinerii între învechiți… mai bine vă dați cu D.T.T și vă frecați bine-bine cu TIX, că oricum mărgăritarele NU se-amestecă în hâlbe…
Bine punctat. Tinerii de valoare nu fac politica.