Într-un interval scurt de timp, de la punerea în funcțiune a stației de producere mixturi asfaltice și până în prezent, Primăria Bistrița a reușit să repare partea carosabilă de pe mai multe străzi, spune primarul Ioan Turc.
”Avem o stație de asfaltare nouă, avem utilaje bune, performante. Dacă e să mă refer doar la finisorul cu deschidere de 7 metri care ne permite ca printr-o singură trecere să rezolvăm problema unei străzi, cred că poate fi înțeles interesul pe care această administrație îl are pentru ca problema lăsată nerezolvată zeci de ani a străzilor din Bistrița să își găsească cu adevărat o rezolvare conformă. Într-un interval scurt de timp, am reparat 8 – 9 străzi în municipiul Bistrița. Am început cu Unirea, am venit în Bistrița, am rezolvat cele mai multe probleme în Ghinda. În acest moment suntem în Sigmir, iar după vom merge la Sărata, cel mai probabil pe finalul săptămânii viitoare. Există un mare orizont de așteptare la Sărata și cunosc acest lucru. De asemenea, și Slătinița urmează să beneficieze de intervenții ale Primăriei Bistrița pe componenta de străzi. Graficul îl vom pune la dispoziție în momentul în care vom vedea exact care este capacitatea noastră din punct de vedere al logisticii și al forței de muncă. În ceea ce privește capacitatea de producere a mixturilor asfaltice, nu avem o problemă. Față de 10 tone pe oră, cât putea să producă fosta stație, actuala poate să producă 70 de tone. Trebuie, insist, să vedem, din punct de vedere al logisticii și al forței de muncă, câte străzi putem amenaja într-un anumit interval de timp. Mai există o componentă, cea financiară, dar ne străduim să asigurăm această componentă pentru ca lucrările să se desfășoare ritmic. Luna viitoare vom veni și cu un grafic. Avem un draft, avem o viziune, știm care urmează să fie etapele, dar încercăm să facem acest lucru, dacă se poate, la un reglaj fin. Nu putem face abstracție nici de starea vremii. S-a văzut că traversăm o perioadă cu instabilitate din punct de vedere al vremii, așa că trebuie să ne luăm și o anumită marjă. Important este că se lucrează. Cine merge la Ghinda, poate să constate că străzi de pământ, pe care le mătura ploaia la fiecare aversă, sunt astăzi străzi pe care se circulă bine, oamenii au scăpat de ploi, de noroi. Am intervenit și în Bistrița pe străzi care arătau, din nefericire, ca după bombardament – așa cum erau strada Panait Cerna și strada Codrișor. Vom merge peste tot, inclusiv pe străzi de pământ din municipiul Bistrița, la fel cum vom facem acest lucru și în cartiere”, a spus primarul Ioan Turc în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.
În acest context, primarul a menționat că mai multe străzi din oraș, pe care s-a intervenit pentru înlocuirea rețelei de gaze naturale, au fost reabilitate pe cheltuiala operatorului de gaz.
”Am avut discuții cu ei, le-am solicitat să refacă integral lucrările pe care Primăria Bistrița, prin contractele aflate în derulare, le-a finalizat. Și acest lucru, după cum deja se poate observa, se întâmplă. Și cu pistele de cicliști și cu drumurile. Strada Dornei a primit un covor asfaltic nou-nouț pe cheltuiala operatorului de gaz. Nu am acceptat reparații punctuale. Nu am acceptat ca străzi cum sunt Avram Iancu, C. R. Vivu să fie sparte și peticite. Și nu vom accepta acest lucru nici în continuare. S-a pus problema intervenției pe strada Grigore Bălan pentru că lucrările pe care le-a făcut operatorul de gaz presupun și o legătură pe această stradă. Nu am fost de acord cu săparea, cu intervenția prin săpătură deschisă pe Grigore Bălan și am solicitat operatorului să găsească o soluție de subtraversare. Operatorul se străduiește să facă acest lucru”, a mai spus Ioan Turc.
Hop și pupincuristul Bălan la datorie!
Felicitari IOAN TURC, cu multumiri.