Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, alături de președintele partidului, Eugen Tomac, și de alți membri ai PMP au pornit spre Ucraina cu ajutoare colectate în cadrul unei campanii organizate de partid.
”Împreună cu președintele Eugen Tomac și cu colegii mei din PMP, am pornit spre Cernăuți. Vom distribui ajutoarele umanitare strânse în cadrul campaniei organizate de PMP pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni aflați în situații dificile din cauza războiului. Mulțumesc tuturor colegilor care se implică în campanie. Suntem determinați să facem acest efort pe termen lung, cât timp este nevoie, și îi așteptăm pe toți românii să ni se alăture în acest demers”, a scris pe Facebook Ionuț Simionca.
De la izbucnirea conflictului armat în Ucraina și până în prezent, românii au dat dovadă de mobilizare exemplară și au trimis cantități impresionante de ajutoare pentru cei aflați în momente dificile.
Motto:
„Ne-aţi întrebat ce vrem aici
Dar ştie toată ţara,
Că noi susţinem punctul 8
De la Timişoara.”
(IMNUL GOLANILOR)
Preocupati si îngrijorati de consecintele războiului din Ucraina uităm că astăzi 11 martie, 2022 se implinesc 32 de ani de la momentul în care a fost lansată „Proclamaţia de la Timişoara”. Astfel, pe 11 martie 1990 în Piaţa Operei din Timisoara , în cadrul unei mari adunări populare formate din peste 15.000 de timişoreni, a fost prezentat textul acestui important document programatic din balconul Operei de către scriitorul George Şerban, iniţiatorul proclamatiei. „Proclamaţia de la Timişoara” a devenit cunoscută mai ales prin Punctul 8, care cerea eliminarea comuniştilor marcanţi şi a ofiţerilor de Securitate din cursa electorală a primelor alegeri de după Revolutia din Decembrie, 1989.
Documentul intitulat „Proclamaţia de la Timişoara” care gravitează în jurul punctului 8, cuprinde în total 13 puncte cu referire la la liberalizarea economiei, la descentralizarea administrativă şi la reluarea legăturilor cu exilul românesc. Din păcate, nimic din toate aceste aspiratii nu s-a realizat.