Ioan Someșan este reprezentantul cartierului Ghinda și participă la ședințele de Consiliu Local, unde adresează interpelări adminstrației actuale. Alegerea delegatului a fost destul de dificilă, deoarece oamenii primarului au avut temă de casă să impună un om care să NU ridice probleme prea-mari.
George Avram, trimis să rezolve treaba la Ghinda! Alegeri contestate și avocatul Someșan iese victorios!
Managerul George Avram a fost desemnat să se ocupe de alegerea delegatului și a participat ca observator la alegeri, împreună cu viceprimarul Cristian Niculae. În cursă s-au înscris 3 candidați: Ioan Someșan, dl. Cilean și dl. Nimigean. Cei doi favoriți ai P.S.D-ului s-au luptat între ei, iar avocatul Someșan a câștigat.
„Au vrut să-l desemneze pe domnul Nimigean, care a avut cele mai multe voturi în primul tur. Știu că era și George Avram prezent… dar am luat legea și am citit: câștigătorul trebuie să aibă majoritatea voturilor celor prezenți, ori primul clasat a avut 22 voturi, eu am avut 20 iar al III-lea clasat a avut 18 voturi, deci niciunul NU avea majoritate. S-a organizat turul 2 și am câștigat eu, cu 30 de voturi față de 26 cât a adunat domul Nimigean și am încheiat un proces-verbal ca să nu fie discuții. Eu nu am vrut să candidez, dar m-au rugat oamenii să-i reprezint… iar cei doi care au vrut să fie delegați și-au mâncat voturile între ei.” a declarat Ioan Someșan.
Combinații CIUDATE în prejma alegerilor! Cică datoriile „pe caiet” au fost șterse pentru voturi pro-Crețu în Sărata, Slătinița, Ghinda, Viișoara și Sigmir! Au votat „pe beutură?”
Situație hilară a avut loc în Slătinița, , unde Crețu a ieșit primar deși locuitorii cartierului au manifestat în fața instituției, nemulțuiți că NU au apă și canal, deși plătesc impozite de oraș. L-au fugărit pe primarul Crețu, dar în alegeri P.S.D a ieșit câștigător. O situație similară a avut loc în Sărata, unde primarul era hulit pentru calitatea drumurilor și lipsa canalizării, dar a adunat un număr mare de voturi. DETALII:www.ziardebistrita.ro/linsaj public
În 8 ani de administrație, în Sigmir singurele investiții au fost: căminul cultural care este ținut închis, un teren sintetic și câteva străduțe.
Viișoara NU are probleme la vot și voturile sunt controlate lejer prin țiganii de la sociale, care mereu sunt nemulțumiți că NU au curtea blocului asfaltată și critică administrația Crețu, dar votează constant cu PSD. În 2016, o parte din țigani susțin că li s-a promis un mare bal mare dacă voteză cu Crețu. Balul a avut loc, dar țiganii s-au declarat nemulțumiți că NU au mâncat gratis, cum li s-ar fi promis. DETALII: http://www.ziardebistrita.ro/marea-tiganiada/
Oamenii primarului Crețu controlează cartierele din care fac parte, deși zonele sunt lăsate în paragină și NU există apă-canal (Slătinița), locuri de joacă moderne, activități culturale (Sigmir), drumuri moderne, capelă mortuară (Sărata).
Problemele ridicate de delgații localităților componente când sunt prezenți la ședințele de Consiliu Local sunt puerile și NU ating problemele stringente ale comunității: apă-canal, drumuri de asfalt, iluminat public modern, spații de joacă moderne, activități culturale specifice etc.
Asta se întâmplă tocmai pentru faptul că delegații localităților componente au o relație bună cu administrația publică și în unele cazuri își urmăresc interese personale, în loc să urmărească interesul comun al comunității care i-a desemnat.
Citiți și:
INTERVIU cu avocatul Someșan, un spirit liber care vrea să scape ȚARA de tâlharii din politică! La 70 de ani se bagă-n alegerile parlamentare din partea Uniunii Noastre România, partidul revoluționarului Marian Munteanu!
Corect tot ce ati scris