Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, duminică, preşedinte al PNL în cadrul Congresului extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.
Moţiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă a obţinut 1.060 de voturi favorabile şi 60 anulate.
Nicolae Ciucă a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al PNL. El a candidat cu moţiunea intitulată ”Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”.
După alegerea lui Nicolae Ciucă la conducerea PNL, liderul organizației Bistrița-Năsăud a partidului, Ioan Turc, a apreciat că, începând de astăzi, angajamentul partidului pentru modernizarea țării capătă ”mai multă coerență”.
”Angajamentul Partidului Național Liberal, ca și partid de guvernământ, pentru modernizarea României, pentru dezvoltarea comunităților locale, capătă, începând de astăzi, mai multă coerență, prin alegerea ca președinte al PNL a domnului Nicolae Ionel Ciucă, primul ministru al Guvernului. Urmează operaționalizarea programului „Anghel Saligny”, cel mai ambițios plan de dezvoltare de după 1990, dar și valorificarea banilor europeni pentru infrastructură verde și digitalizare. Acesta este răspunsul PNL la provocările de securitate națională și la dezideratul de progres al României!”, a transmis Ioan Turc, care, alături de o delegație din Bistrița-Năsăud, a participat la Congresul extraordinar al PNL.
Motto:
“Unii au noroc desigur,
De trifoi cu patru foi.
Poti s-alergi de unul singur
Si s-ajungi pe locul doi.”
(Gheorghe Gheorghiu- Trifoiul)
Premierul Nicolae Ciucă si-a depus candidatura pentru sefia PNL, la congresul extraordinar din 10 aprilie, 2022, cu motiunea intitulată “UNIȚI PENTRU O ROMÂNIE STABILĂ ȘI PUTERNICĂ”. În motiune, Ciucă vorbeşte despre dezvoltarea şi modernizarea României, militând pentru o Românie puternică, bazată pe principiile reclădirii încrederii, cetăţeanul în centrul preocupărilor PNL, reconectarea la profesionalism, elite şi meritocraţie, guvernarea de mare coaliţie.
Lasând la o parte faptul că premierul a candidat singur la functia de presedinte al PNL, acesta are o problema serioasă legată de lamurirea acuzatiei de plagiat a tezei sale de doctorat. Ori, notiunile clamate in motiunea de candidatura, precum profesionalism, elite şi meritocraţie nu se pot fundamenta pe plagiat care este de fapt furt intelectual.
De aceea, premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să lamurească aspectele de plagiat ce planează asupra tezei sale de doctorat. Numai că, in loc să lase Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care este singurul organism specializat al Ministerului Educației, in stabilirea si emitereaunui un verdict oficial de plagiat, Ciucă a dat în judecată propriul guvern, adică ministerul Educației, cerând suspendarea a 3 sesizări prin care lucrarea sa de doctorat a fost reclamată pentru plagiat la CNATDCU. Iar Parchetul General a declanșat o investigație cu privire la teza de doctorat a lui Ciucă, cu care prilej, procurorii PG au confiscat toate documentele referitoare la studiile premierului și dosarul de analiză a acuzelor de plagiat. Astfel încât, în clipa de față nimeni nu poate să vadă teza lui Ciucă, CNATDCU nu poate acționa, iar Parchetul General tace mâlc. Cel puțin anul acesta, nu se va face niciun pas semnificativ în anchetă. Aceasta denotă încă o dată, dacă mai era nevoie că generalul Ciucă are ceva de ascuns in legătură cu plagiatul. Altfel, ar fi lăsat lucrurile să fie lămurite de organele competente.
Char dacă a fost ales, neavând contracandidat, ceea ce este o anomalie pentru că „a alege” este o operatiune care presupune cel putin 2 indivizi, generalul Ciucă mai are si această tinichea a plagiatului legată de gât si prin urmare, el porneste cu stângul la sefia PNL, care este cel mai mare partid de dreapta.