Pas mărunt pentru Centrul Acvatic de la Bistrița estimat la 10 MILIOANE de euro. Se lucrează la hârtii! Teoretic, urmează proiectare + execuție!

Pas mărunt pentru Centrul Acvatic de la Bistrița

Compania Națională de Investiții a demarat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Centrul de Înot de la Bistrița! Locația: strada Aerodromului, nr. 33. (zona pârtiei de schi).

Terenul studiat se află în Complexul Sportiv de agrement Unirea, zona destinată practicării sporturilor și activităților recreative legate de tip Aqualand, dotări aferente, respectiv spații pentru restaurante baruri camping, zona de parc amenajat pentru activități recreative și sportive atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă .

Primăria Bistrița a pus la dispoziție terenul cu utilitățile aferente iar toate celelalte demersuri țin de Ministerul Dezvoltării, prin C.N.I.

Bistrița ar putea avea un Centru Acvatic și 2 bazine de înot: unul de 50 metri și unul de 25 de metri!

Primăria Bistrița speră să prindă finanțare prin CNI pentru realizarea unui Complex Acvatic . Până acum s-a realizat tema de proiectare și CNI a scos la licitație studiul de fezabilitate, estimat la 100.000 de euro (546.975 lei).

Aqualand-ul lui Crețu e istorie! Centrul Acvatic se construiește pe fundația moștenită!

Administrația Crețu a demarat realizarea unui Aqualand în zona pârtiei de schi. Licitația a fost câștigată de MIS Grup și lucrările au început în timpul campaniei electorale din 2020. Fără sursă de finanțare, proiectul a fost abandonat și contractul a fost reziliat.

Construcțiile realizate deja vor fi utilizate la noua investiție. Stadiul lucrărilor este un incipient fiind executat parțial drumul de acces necesar pentru organizarea de șantier, fundația vechii clădiri și zid de sprijin aferent acesteia.

Clădirea principală se va realiza pe scheletul investiției abandonate, folosind la maxim lucrările executate deja.

Investiția este estimată la 10 MILIOANE de euro! Proiectul de la Dinamo se vrea la Bistrița!

Un bazin similar există în București, la Centrul Dinamo. A fost realizat prin CNI și a costat 46 de MILIOANE de lei ( peste 9 MILIOANE de euro).

La Dinamo s-a realizat primul bazin olimpic prin CNI S.A. dupa un proiect tip care indeplineste standardele si noile reglementari ale regulamentului FINA (Federatia Internationala de Natatie).

Cuprinde:

  • un bazin de incalzire si antrenament (25m x 12,5m si adancime variabila 1,20 – 1,80m)
  • o tribuna cu o capacitate de 800 de locuri.
  • un bazin pentru competitii (50m x 25m si 2,20m adancime)

Constructia are un regim de inaltime de S+P+2E partiale, unde subsolul este destinat spatiilor tehnice, parterul dedicat spatiilor pentru bazine si vestiare iar etajele 1 si 2 sunt dedicate tribunelor si functiunilor care deservesc publicul.

Bazinul pentru competitii, prevazut cu 20 de blocstarturi inoxidabile, pe fiecare parte scurta a bazinului, poate avea pana la 10 culoare de 2,5m latime, delimitate prin cabluri cu plutitor.

Permite totodata montarea unui perete despartitor mobil de 2,5m cu suprafata antiderapanta pentru crearea unui bazin pentru competitii de 25m sau pentru separarea spatiului pentru uzul public.

Obiectivul, care poate gazdui competitii de polo sau de inot sincron, beneficiaza de dotari si anexe necesare derularii competitiilor nationale si internationale.

Polo pe apă și concursuri de înot!

Dacă proiectul se va implementa, Bistrița ar avea infrastructura necesară pentru practicarea sporturilor pe apă, deși NU avem tradiție în această zonă.

Proiectul de la Bistrița ar avea 2 bazine de înot ( unul de 50 de metri și celălalt de 25 de metri pentru antrenament, sala de fitness, sistem de supraveghere video, clădirea de antrenament și agrement, sală de mese pentru personal, sală de fitness de 70 m², camere de masaj, bazin de recuperare cu hidromasaj, saună, garderobă, birouri, sala de ședințe, încăpere media zone exterior cu 100 de șezlonguri, zonă de cafenea, restaurant, spații de cazare, parcare minim 300 de persoane. De asemenea, se va studia posibilitatea acoperirii parcării cu sisteme fotovoltaice.

Adâncimea minimă a apei 2,2 m, temperatura apei 28°.

Momentan, suntem la faza de hârtii, etapă OBLIGATORIE în astfel de investiții!

În iulie se vor deschide ofertele privind studiul de feazbilitate. După realizarea SF-ului, urmează aprobarea în Consiliul Local și demararea lucrărilor de proiectare + execuție, în funcție de alocările bugetare de la Ministerul Dezvoltării.

Proiectul estimat la 10 MILIOANE de euro este finanțat în integralitate de bani guvernamentali, prin Compania Națională de Investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!