Peste 100 de km de drumuri județene din Bistrița-Năsăud se află, la început de an, în diverse stadii de modernizare. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV despre tronsoanele pe care se execută lucrări, precizând că există și probleme.
”Avem în momentul de față în execuție 102 km de drum județean, în valoare de aproximativ 56 de milioane de euro, finanțați cu fonduri europene” a declarat Emil Radu Moldovan.
Președintele CJ B-N a făcut referire la ”lotul 2 din drumul Poarta Transilvaniei, care pornește de la intersecția cu drumul Blajului și coboară pe baraj prin Bistrița Bîrgăului până în centrul localității Prundu Bîrgăului (DJ 172D), circa 17 km, lotul 3 – Josenii Bîrgăului – Strâmba – Ilva Mică, 14,2 km, unde lucrările merg bine, lotul 4 – Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, în lungime de 18 km, unde din păcate lucrările nu merg așa cum ne-am fi dorit și vom vedea ce decizie vom lua la începutul acestui an după ce colegii mei din Consiliul Județean o să îmi prezinte soluțiile tehnice, lotul 5 – Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, aproximativ 18 km, 37,5 milioane euro. Acestora se adaugă DJ 170 – Negrilești – Breaza – limită județ Maramureș – 11 km, DJ 172E – Matei – Chiochiș – Strugureni – intersecția cu drumul județean care vine de la Beclean și DJ 173C – Buduș – Șieu, 10 km, care va scurta foarte mult, cu peste 10 km, drumul din Bistrița către Șieu, Șieuț, Monor sau legătura spre Reghin prin Batoș”.
Dintre toate aceste tronsoane care se află în execuție, administrația județeană întâmpină așadar probleme pe lotul 4 din drumul Poarta Transilvaniei, pe tronsonul de la lva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei. ”S-a lucrat foarte puțin. Într-un an de zile avem un progres fizic nesemnificativ și total nesatisfăcător în comparație cu celelalte tronsoane. După ce colegii mei vor finaliza analiza, îmi vor propune soluțiile și vom lua o decizie. Nu putem rămâne așa, pentru că timpul trece, sunt fonduri europene, contractul de finanțare are o anumită durată și nu putem sta după un constructor care nu catadicsește să își facă treaba și ne minte de la o zi la alta că de mâine, de poimâine” a mai precizat Emil Radu Moldovan.
Problemele de pe lotul 4 au fost semnalate, la finalul anului 2018, și de către vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, care a afirmat că firma care a câștigat licitația e din județul Suceava, însă lucrează ”execrabil”, subiect despre care Ziar de Bistrița a mai scris AICI.