Ștrandul Codrișor din municipiul Bistrița, singurul aflat în administrarea Primăriei Bistrița, a funcționat în acest sezon 49 de zile, perioadă în care s-au vândut mai bine de 20.000 de bilete de intrare, semn că bistrițenii nu au stat pe gânduri și i-au trecut pragul pentru a se răcori.
Astfel, potrivit datelor furnizate de Primăria Bistrița, de la deschiderea sezonului din acest an și până în prezent, Ștrandul Codrișor a adus un venit total bugetului local în sumă de 98.643 lei, adică aproximativ 20.000 de euro.
S-au vândut 10.870 de bilete cu 6 lei și 11.141 de bilete cu 3 lei. Adulții sunt cei care au plătit bilet întreg de 6 lei, în vreme ce copiii, studenții și pensionarii au beneficiat de bilete reduse, în valoare de doar 3 lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, și în aceste zile ștrandul este încă deschis, fiind probabil ultimele zile în care acesta va mai funcționa.
Reamintim ca între anii 2015 – 2017, Ștrandul Codrișor a fost închis pentru efectuatea unor lucrări de reabilitare și modernizare. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ un milion de euro.
Pe lângă cele trei bazine care au fost modernizate (unul mare de dimensiuni olimpice și două mici destinate copiilor), baza de agrement a fost dotată și cu un spațiu de joacă pentru copii, un loc de picnic și un teren de baschet.
In cazul reabilitării Strandului Codrisor din anii 2015 – 2017, se potriveste perfect zicala „Scump la tărâţe şi ieftin la făină”. În proiect au fost cuprinse amenajări obligatorii precum: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
Diferenta era dată de modul de acoperirea bazinului olimpic (pentru adulţi) in vederea prelungirii perioadei de utilizare a bazinului , cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă. Consiliul Local a aprobat atunci în septembrie 2014 varianta nr. 1 de acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare, în locul variantei nr.3 care prevedea închiderea bazinului pentru adulţi cu structură metalică cu pereti verticali din panouri mobile şi acoperiş retractabil combinat cu utilizarea de panouri solare şi pompe de căldură, care ar fi permis functionarea bazinului olimpic tot timpul anului.