Primăria Bistrița: Temperaturile ridicate afectează și arborii din oraș, iar rezultatul poate fi pierderea necontrolată a unor ramuri

Primăria municipiului Bistrița informează că perioadele de căldura extremă și de lungă durată, precum și lipsa precipitațiilor pot afecta drastic funcțiile arborilor urbani sănătoși, având ca rezultat inclusiv pierderea necontrolată a unor ramuri.

”Arborii urbani pot absorbi între 40 și 300 de litri de apă zilnic. Acești arbori se bazează pe apa disponibilă în sol pentru a se „rehidrata” în timpul nopții, înlocuind pierderea de apă de peste zi. Însă, când acest ciclu este întrerupt pot să apară fenomene, aparent inexplicabile, cum ar fi ruperea ramurilor sau chiar a arborelui în întregime.

Efectele stresului termic și hidric asupra arborilor urbani nu pot fi anticipate, motiv pentru care atenționăm locuitorii municipiului Bistrița, care se află în această perioadă caniculară în apropierea arborilor de mari dimensiuni, în parcuri sau pe aliniamente stradale, să fie atenți permanent la evoluția acestora.

Arborii nu renunță la crengi, în sensul că le aruncă pur și simplu, dar în perioade lungi fără precipitații semnificative și cu căldură extremă pot să-și ajusteze creșterea și să-și redistribuie resursele în funcție de nevoi”, precizează Primăria Bistrița într-un comunicat de presă.

One comment

  1. Balan Marius -Horea- ecologist

    Au trecut 35 de ani de la Revolutie si in sfarsit citim o stire ca aceasta profesionist scrisa si cu o analiza profunda.
    Desigur ca apartine ECOLOGISTULUI cel mai bun al Bistritei si din Primarie directorul adjunct DIS domnul CRISTIAN TETCU.
    Asa trebuie facuta o analiza VERDE nu sa dai drujbe si fotoghin pe mainile DORELILOR de la Spatiile Verzi mereu depasiti de situatii care nu au nici o pregatire in domeniu.
    Stop actiunilor fara cap si nedocumentate, nu mai taiati arborii tineri de aliniament chiar daca vedeti o uscare rapida la frunze pe aceasta canicula.
    Exista si un tratament fortat adica se toaleteaza coronamentul mai agresiv si se fac doua udari abundente pe saptamana fortand arborele sa inmugureasca din nou chiar la mijlocul verii sau toamnei si astfel el poate fi salvat.
    Documentati-va dragilor drujbisti ! Sefii trebuie sa stie exact si sa aprobe toate interventiile, dar nu toti sefii ca si aici sunt DORELI destui care isi iau doar banii si atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!