Într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Teodor Crețu a vorbit despre noile investiții prevăzute în Complexul Wonderland din Unirea. Printre acestea se numără și amenajarea unui Aquapark, pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, lucrările urmând să înceapă în acest an.
Potrivit primarului, această investiție este în faza de finalizare a proiectului, care va fi predat până cel târziu la data de 15 aprilie. „Din 15 aprilie declanşăm procedura de contractare a lucrărilor şi în aproximativ trei luni, prin luna august sau luna septembrie, să înceapă lucrările efectiv. Pe lângă bazine inetrioare, exterioare, tobogane, proiectul are și o continuare. Vine cu un bazin de înot cu dimensiuni olimpice şi cu bazine cu apă sărată şi cu apă sulfuroasă”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Creţu. La începutul acestui an, Ovidiu Crețu afirma că această investiție ar urma să fie realizată cu bani din bugetul local.
Primarul a mai vorbit în conferința de presă și despre faptul că în Consiliul Local Bistriţa se va dezbate un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din proprietatea municipiului Bistrița în proprietatea publică a judeţului Bistriţa-Năsăud a trei loturi de teren, cu o suprafaţă totală de aproximativ 17 hectare.
„Pe baza unei cereri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud vom transfera încă trei loturi de teren în proprietatea CJ-ului pentru realizarea unui stadion, a unor terenuri de sport şi a unor spaţii de parcare. În total, inclusiv aceste terenuri, pentru Consiliul Judeţean – sala de sport cu 3 hetare, parcările – 2,7 hectare, stadion – 6,7 hectare, plus terenuri 4,6 hectare. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este într-o poziţie foarte bună şi îşi poate permite financiar să realizeze obiective importante. Suntem bucuroşi că, terenul, pe care l-am scos din circuitul agricol şi nu l-am lăsat să fie păşune, să-l folosească 3-4 familii, intră acum în execuţie de proiecte în folosul tuturor cetăţenilor din municipiul Bistriţa”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.
Potrivit edilului, în Unirea, o suprafață de 5,7 hectare este alocată aerodromului, pe alte 6 hectare este amenajată pârtia de schi, pe alte 8 hectare va fi amenajat un Parc Dendrologic, printr-un proiect european. De asemenea, 15 hectare sunt destinate amenajării unui Aquapark și încă 8 hectare din aceeași zonă sunt destinate amenajării unui muzeu al Satului.
„Cert este că din suprafaţa totală de 274 de hectare, 250 de hectare sunt prinse în Planul Urbanistic Zonal, 60 de hectare au proiecte care se vor realiza în următorii 2 – 3 ani, lucru care, din punctul meu de vedere, este foarte important, pentru că acolo este zona cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a mai precizat primarul Ovidiu Creţu.
De ce sa cheltui banii cu un complex acvatic pe pasunea din Unirea cand un astfel de complex ar putea fi facut cu mai mult folos fie la Sarata fie la Slatinita unde ar putea fi valorificate si resursele de apa sarata disponibile, dupa modelul celor de la Baile Figa, unde primarul Becleanului, un om cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate o adevarata minune. In felul acesta ar putea fi mai bine asociat turismul de agrement cu cel balnear.
Pe de alta parte, cat de prost trebuie sa fi ca sa spui ca pe pasunea din Unirea, „este zona cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din judeţul Bistriţa-Năsăud”,
dupa ce partia de schi este un fiasco, evident. De aceea, pentru a valorifica macar amenajarile adiacente de la baza Dealului Cocos, precum drumul de legatura si parcarea, mai curand ar fi necesara amenajarea unui Camping . De asemenea, avand in vedere suprafata mare de pasune, acolo s-ar putea amenaja un hipodrom si chiar o Stână Turistica dupa modelul celei de la Poiana Brasov. Cat despre potentialul turistic al judetului, vezi si : http://www.timponline.ro/valea-salautei-stana-ecologica-partie-de-schi-c…