Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, susține că a fost cercetat de Direcția Națională Anticorupție din cauza Stadionului Jean Pădureanu. În încercarea administrației locale de a cumpăra stadionul, primarul a ajuns să facă obiectul unor cercetări instrumentate de DNA. Totuși, în opinia edilului, stadionul ar trebui să ajungă cumva în proprietatea Primăriei Bistrița, care caută soluții.
”Achiziționarea acestui stadion, care din punctul meu de vedere ar trebui făcută, este extrem de periculoasă. Și eu am fost cercetat de DNA pentru cumpărarea stadionului. Mi-au clasat dosarul pentru că nu am dat banii, deci nu am demarat tranzacția efectivă. Totuși, e de mirare cum o astfel de acțiune face obiectul DNA, dar hârtiile vorbesc, sunt la mine în sertar. Din acest punct de vedere eu am spus că pentru mine cumpărarea stadionului Jean Pădureanu nu este o prioritate. Trebuie să se clarifice toate problemele, să se clarifice situația privind proprietarii, cine sunt, și abia apoi, când vom avea posibilitatea să discutăm serios cu cineva, o vom facem, dar chestiunea, pentru mine, este extrem de serioasă ca să nu spun periculoasă. Și atunci trebuie să ne luăm toate asigurările că lucrurile merg corect” a declarat primarul Ovidiu Crețu, într-o conferință de presă.
”Stadionul Jean Pădureanu nu mai face nici doi bani”. Primarul Crețu ar vrea altul în Wonderland, dar nu sunt bani pentru o asemenea investiție
Potrivit primarului, stadionul în forma actuală nu valorează nici doi bani, iar în opinia sa ar trebui amenejat altul în Complexul Wonderland. ”Ar fi varianta cea mai bună ca municipalitatea să cumpere acest stadion, care nu mai face doi bani, să îl demoleze și cu banii care ar costa reparațiile și adusul lui la standardul 2020 să construiască altul în Wonderland unde există teren suficient pentru stadion, pentru teren de antrenament, pentru parcări și pentru toate celelalte. Dar asta este o chestiune care nu e stabilită. Deocamdată stăm” a mai completat Ovidiu Crețu.
Reamintim că autoritățile locale s-au arătat în nenumărate rânduri interesate să achiziționeze stadionul, subiect despre care Ziar de Bistrița a mai scris AICI. Primarul Crețu mai afirmă că terenul ar trebui să ajungă în proprietatea municipalităţii deoarece nu există niciun investitor privat dispus să preia baza sportivă şi să o reabiliteze.
8-9 milioane de euro ar costa baza sportivă
Conform raportului de evaluare întocmit de Ultralex (licidatorul ACF Gloria) 8 – 9 milioane de euro ar costa baza sportivă a Gloriei!
Stadionul a fost inaugurat în 1930. Ultima reabilitare majoră a avut loc în 2008 când stadionul a beneficiat de o serie de lucrări în urma cărora a fost dotat cu instalaţie de nocturnă, instalaţii de irigat şi de încălzire a gazonului, tabelă de marcaj electronică şi sistem electronic de acces şi ticketing.