Restricții de trafic pe încă 3 străzi din Bistrița

 

În cadrul programului de reparații curente străzi derulat prin Direcția Servicii Publice Bistrița, Primăria municipiului Bistrița anunță următoarele:

  • în data de 8 iulie 2019 încep lucrările de reparații curente prin turnare mixtură asfaltică pe partea carosabilă a străzii Dogarilor (între str. Gheorghe Șincai și Nicolae Titulescu) și ridicarea la cota carosabilului a căminelor și gurilor de scurgere.

Traficul rutier va fi restricționat în perioada lucrărilor.

  • în perioada 09 – 10 iulie 2019 se vor executa lucrări de reparații curente prin turnare de mixtură asfaltică pe partea carosabilă a străzilor Ion Minulescu și Vasile Conta.

Traficul rutier va fi închis în perioada lucrărilor.

Toate lucrările vor fi semnalizate corespunzător.

Rugăm participanții la traficul rutier să dea dovadă de înțelegere și să folosească trasee alternative.

 

One comment

  1. Dat fiind faptul că a venit rândul străzilor Ion Minulescu și Vasile Conta, cu putina imaginatie si efort s-ar putea ajunge pana la Padurea Codrisor prin prelungirea strazii Vasile Conta printre sediile Electrica-furnizare si Aquabis, iar apoi construirea unui pod peste raul Bistrita , prin fata fostei uzine electrice. Acest pod ar putea fi numit „Podul Morii”, amintind de Piata Morii din apropiere dar si de existenta unei mori de apă pe fostul „canal al morii”. Aceasta ar crea posibilitarea trecerii circulatiei auto din zona parcului pe malul stâng al râului Bistrita. Pe de altă parte strada Vasile Conta cu prelungirea respectivă face parte din DIAMETRALA NORD-SUD a orasului Bistrita, care se intinde din Cartierul Subcetate pana la Sala Polivalenta, trecand prin centrul civic al orasului, de unde si denumirea sau rolul de “Diametrala”. Aceasta artera formata din strazile Subcetate- Ioan Slavici- Crinilor- Piata Pertu Rares- Bistricioarei- Roman C.Vivu- Vasile Conta, prezinta importanta pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, fapt pentru care ar trebui acordată mai multă atentie la detalii. Cu atat mai mult cu cat pe strada Crinilor, colt cu Cerbului se gaseste o căsuță în care a funcționat prima școală confesională si care in prezent se afla in paragina si se degradează cu fiecare zi ce trece. Ea ar trebui de urgenta reabilitata si transformata in muzeu, dupa modelul muzeului primei scoli romanesti din Scheii Brasovului. De altfel, din 2011 si la Sf. Gheorghe (Covasna) exista un muzeu al primei scoli românesti dupa reabilitarea casei in care a functionat scoala respectivă.

error: Content is protected !!