La sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost semnat, vineri, un nou contract pentru execuția unor lucrări prevăzute în Master Planul de apă și canalizare etapa a II-a. Mai exact, a fost semnat contractul care prevede extinderea rețelelor de alimentare cu apă în comunele Șieu-Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu Odorhei și Șieu.
”Semnăm un nou contract pentru execuția unor lucrări prevăzute în Master Planul de apă și canalizare etapa a II-a. Mai exact, este vorba despre contractul de lucrări numărul 5, care vizează comunele Șieu-Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu Odorhei și Șieu. Vorbim doar de extinderea rețelelor de alimentare cu apă în acest contract. Avem aici o lungime totală a conductelor de distribuție de 61 de km, 1.544 de branșamente noi, 160 de cămine de vane, 54 de hidranți supraterani și 3 stații de pompare apă noi + o gospodărie de apă (stație de clorinare + rezervor de înmagazinare a apei)+ modernizarea unei stații de tratare”, a explicat Emil Radu Moldovan.
Președintele CJ Bistrița-Năsăud a mai adăugat că valoarea totală a contractului este de 25,6 milioane lei, circa 5 milioane euro, acesta fiind adjudecat de compania MIS Grup. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 de luni.
”Master Planul de apă și canalizare etapa a II-a este un proiect foarte, foarte important, care va îmbunătăți calitatea vieții concetățenilor noștri. Eu sper ca până la finalului anului în curs să avem ok-ul de la Jaspers și pentru celelalte loturi și să putem organiza licitațiile. Sper să avem cât mai puține contestații și din primăvară să înceapă implementarea efectivă a acestui Master Plan”, a completat Moldovan.
Reamintim că, prin intermediul Master Planului de apă și canalizare etapa a II-a, cele 4 orașe ale județului Bistrița-Năsăud și încă 41 comune vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare. La finalul acestei investiții, 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare. Proiectul total are o valoare de circa 239 milioane euro și este finanțat din fonduri europene.
Tot jegurile de la mis grup iau si lucrarile astea.. au blocat tot judetul, nu au angajati, nu fac nimic.. Elevii de la Liviu Rebreanu sunt distrusi din cauza acestor imputiti, firma de partid.. din taietori de lemne, au devenit mari constructori de cladiri, drumuri.. rusine, nu se face nimic in felul asta..