Ovidiu Galeș a participat la Alba Iulia la „Cel mai puternic pompier”, un concurs cu probe speciale dedicat celor mai buni din domeniul de Intervenție. Probele s-au desfășurat la Alba – Iulia și au participat cei mai abili din toate Inspectoratele de Situații de Urgență!
5 secunde diferență de locul unu! Galeș s-a luptat cu cei mai tari din țară, care-au venit la concurs cu staff-ul după ei: kinetoterapeut, maseur etc.
Concursul a fost unul aparte, cu probe dificile, de anduranță, forță și explozie și a cuprins 2 categorii de vârstă: sub 35 de ani și peste 35 de ani!
Concursul organizat la Alba- Iulia este unul special, la care participă doar cei mai buni din țară! O probă extrem de dificilă o reprezintă proba cauciucului : după ce a alergat 40 de metri cu furtun plin cu apă și a escaldat un obstacol, concurentul trebuie să răstoarne un cauciuc enorm de 210 kg, după care se târăște printr-un spațiu îngust, duce canistre de 20 de kg ce trebuie urcate la etajul 2, ridică 2 role de furtun de 40 de kg, coboară canistrele pe scări, transportă un manechin 80 de kg pe o distanță 40 metri și reia primele 2 probe: intră din nou pe spațiul îngust, plus răsturnarea cauciucului de 210 kg. Acest circuit se defășoară fără masca de oxigen!
https://www.facebook.com/isujalba/videos/1997787213625666/
la proba cu masca de oxigen: sprint de câțiva metri, transportul a 2 canistre de 20 de kg, 100 de lovituri de ciocan, circuit printre jaloane cu rola de furtun în brațe, montarea unui subansamblu, finish în linie dreaptă timp ce ridică de jos un topor pe care-l înfinge într-un butuc aflat pe traseu. Este un concurs dificil, pe un traseu epuizant, cu probe de forță și explozie, în regim de anduranță.
https://www.facebook.com/isujalba/videos/1997787213625666/
La concursul de la Alba Iuila, au participat 84 de pompieri militari din cadrul a 32 de inspectorate pentru situații de urgență din România.
Ovidiu Galeș a luat locul 4 la categ. + 35 de ani și Constantin Crăcană a luat locul 13 la categ. – 35 de ani!
Concurenții au fost bine-pregătiți și între locul unu și locul 4 a fost diferență de doar 5 secunde!
Start-ul concurenților s-a desfășurat la cronometru și NU a existat fotocelulă de pornire. Pe viitor, aceste detalii ar putea , deoarece a fost un caz când ambii concurenți au ieșit la egalitate (au fost departajai de criteriul de vârstă).
Competiţia are ca obiective dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.
Galeș și Crăcană – pompierii cu potențial enorm, gata-gata să se lupte de la egal cu profesioniștii pe domeniu!
Plt. maj. Ovidiu Galeș și sg. maj. Constantin Crăcană au potențial enorm și pot reprezenta cu mândrie ISU Bistrița-Năsăud la aceste competiții extreme la care participă cei mai buni din țară.