Jurnaliștii de la ziarul România Liberă au publicat un articol despre excursia primarului Ovidiu Crețu în Austria din perioada 25 februarie–6 martie. Nimic ieșit din comun, dacă ar fi să notăm faptul că primarul Bistriței NU a ratat niciun concediu de schi de când conduce orașul. Doar că în Austria au fost câțiva directori din primărie împreună cu soțiile lor. Excursia s-a realizat cu un autocar al companiei Transmixt, firmă care are contract cu Primăria Bistrița pe transortul în comun.
Jenant a fost momentul în care Ovidiu Crețu a susținut că NU a fost nimeni din primărie în excursie, ci numai el cu familia. A revenit printr-un SMS cu greșeli de ortografie.
Confruntat cu informațiile parvenite RL din interiorul Primăriei Bistrița – inclusiv cu fotografiile din momentul plecării spre Austria –, primarul Ovidiu Crețu a recunoscut că nu a fost în excursie doar cu familia, așa cum a pretins inițial, ci cu “vreo 10 familii plus vreo 10 desperecheați”. Iar “autocarul a fost închiriat de la Transmixt”. după cum se arată în articolul România Liberă.
Directorul care și-a rupt piciorul e Vasile Marina , directorul Direcției Patrimoniu, aflat în concediu medical. De-aia a lipsit de la împărțirea cheilor la apartamentele A.N.L!
Au MARCAT teritoriul! În absența lui Crețu, tandem-ul Niculae-Moldovan a împărțit cheile la ANL-uri. Avram și Muthi, de umplutură și ei! La Bistrița, construcția blocurilor a durat 10 ani și s-a derulat pe timpul a 5 guvernări. Primăria Bistrița a dat terenul și utilitățile!
La înfrățirea cu orașul Rehovot (Israel), Crețu și-a dus nevasta!
Constantin Rus, Camelia Tabără şi Vasile Moldovan au fost consilierii locali desemnați prin Hotărâre de Consiliu Local să facă parte din delegația oficială, dar primarul Bistriței a fost însoțit de nevasta Ligia Crețu.
http://www.timponline.ro/cand-se-infrateste-bistrita-cu-rehovot-cum-s-a-ajuns-la-aceasta-cooperare/
La înfrățirea cu Wiehl au mers 11 consilieri și 7 directori din Primărie! După ce Crețu și Bria au tatonat terenul cu o lună înainte!
O primă vizită protocolară a avut loc în luna iunie și ulterior s-a deplasat delegația formată din 11 consilieri și 7 directori. Din delegația care s-a deplasat la Wiehl, în perioada 22-25 iulie, au făcut parte consilierul municipal PSD Alexandru Bria și un translator, iar suma a fost decontată din bugetul local se ridică la 3.109 lei.
După câteva săptămâni, la manifestările dedicate semnării Înţelegerii de cooperare dintre municipiul Bistriţa şi oraşul Wiehl, din perioada 8 – 11 septembrie 2016, de la Wiehl, Germania au fost delegați mai mulți consileri locali: Muthi Adrian- Gelu, Kozuk Andrei-Ioan, Miholca Bogdan-Vasile, Sabău Gheorghe, Flueraș Cristina-Georgia, Miheștian Maria-Marioara, Codărean Cristian-Vasile, Antal Attila, Mârza Teodor-Ioan, Hangan Sorin și Moisil Filip. Au fost prezenți și 7 directori ai instituției.
Contractele cu Statul ale soției lui Ovidiu Crețu!
Ligia Carmen Crețu este soția primarului și încasează pe an aproximativ 30.000 de euro din contractele de Medicina Muncii prestate către instituții subordonate Consiliului Județean sau către diverse instituții de învățământ. ABSOLUT toate aceste contracte vin prin încredințare – directă. Datele sunt publice, pe declarația de avere a primarului.
Au ascuns sumele EXACTE încasate în 2016 de cabinetul Ligiei Crețu, printr-un artificiu ieftin: în declarația de avere au trecut sumele achitate de fiecare persoană în parte. Astfel, valoarea TOTALĂ încasată de cabinetul de Medicina Muncii de la fiecare institu’ie ]n parte este „secretizat.”
Începând cu 2012, doamnei Crețu i se încredințează contracte din partea unor instituții conduse de membrii P.S.D sau de apropiați ai acestora, cum ar fi: Spitalul Județean, Lucrări Drumuri și Poduri Aquabis, Protecția Copilului. Aceste instituții din subordinea Consiliului Județean au preferat să încredințeze serviciile către cabinetul individual al Ligiei Crețu!
Nevasta primarului, doamna Ligia Crețu face cam 30.000 de euro/an, exclusiv din contracte publice de Medicina Muncii, încredințate-direct. Majoritatea vin pe filieră de partid, de 4 ani încoace!
Nevasta primarului, doamna Ligia Crețu face cam 30.000 de euro/an, exclusiv din contracte publice de Medicina Muncii, încredințate-direct. Majoritatea vin pe filieră de partid, de 4 ani încoace!
În ce privește pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, subiectul a apărut de mai multe ori la nivel național.
Pârtia de pe Dealul Cocoșului are cea mai joasă altitudine din țară: pornește de la 676 metri și ajunge la 418 metri și are 1.200 metri lungime. A fost realizată cu bani din bancă! Până acum, pârtia de schi a costat 5 milioane de euro. În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA (peste 5 milioane de euro), iar pârtia este nefuncțională.
Crețu a încheiat un contract de 1.000 de euro/zi pentru funcționarea echipamentelor de pe pârtia cu noroi! Sezonul a fost ratat, dar Primăria Bistrița a RISIPIT 25.000 de euro din impozitele noastre pe nocturna care a funcționat ziua și pe tunurile de zăpadă care-au mers a pagubă!
Apariția în ziarul România Liberă ne-au pus în prim-plan la nivel național prin investițiile aberante ale administrației locale (în ce privește pârtia de schi și contractul de întreținere) dar și modul în care se cheltuie banul public pe excursii dedicate directorilor din Primăria Bistrița care schiază în Austria împreună cu edilul…
Sensul giratoriu de 1 milion de euro, Podul Berăriei (realizat cu bani din bancă și încă nefuncțional), excursiile cu ansamblurile folclorice în SUA, sunt cheltuieli care sfidează opinia publică. La toate acestea se adaugă atitudinea arogantă a primarului Ovidiu Crețu, care a anunțat că acesta va fi ultimul său mandat. Însă, PSD-ul își dorește să păstreze puterea și l-a pregătit pe viceprimarul Cristian Niculae pentru funcția de primar, dar cu siguranță candidatul PSD va deconta gafele actualei administrații… și în special ale primarului Crețu care periodic face Bistrița cunoscută la nivel național…
Citiți și:
Motto: „Famelie mare, renumeraţie mică, după buget, coane Fănică.”
(I.L. Caragiale)
Zilele trecute in presa centrala a aparut o comparație între Primăria București și Primăria Berlin, privind numărul de angajați . Dacă Primăria București are 850 de angajați în aparatul primarului la o populație de 1,88 milioane de locuitori, cea din Berlin nu depășește 300. Asta, deși în Berlin cifra locuitorilor depășește cu mult pe cea a bucureștenilor: 3,46 milioane de locuitori!
La Bistrița , oras cu aproximativ 70 de mii de locuitori aparatul primarului are în componență numărul impresionant de 273 angajați. În ceea ce privește totalul angajaților aflați în subordinea primăriei Bistrița(toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895.