Primăria Bistrița va împărți scrisori cu DAREA de seamă a primarului Ovidiu Crețu pe 2017. Contractul este estimat la 100.000 de lei, dar valoarea acestuia poate scădea în urma selecției de oferte. Firma care va câștiga acest contract public va procesa datele obținute de la „Taxe și impozite”.
47.788 de plicuri vor fi trimise în poștă, iar în fiecare plic vor fi înștiințări de plată și o scrisoare cu realizările administrației Crețu.
100.000 de lei sunt puși la bătaie pentru aceste scrisori de laudă!
Contractul public va fi atribuit unei firme care va edita și distribui scrisoarea primarului.
Stimată doamnă / Stimate domnule
„Rămâne o datorie de onoare să vă adresez această scrisoare prin intermediul căreia fac o trecere în revistă a principalelor acţiuni de interes public realizate în anul precedent, precum şi o prezentare a obiectivelor prioritare ale administraţiei publice locale pentru anul în curs.
Profit de acest prilej şi vă mulţumesc pentru sprijinul acordat Administraţiei Municipiului Bistriţa pe parcursul anului 2016, în principal prin plata taxelor şi impozitelor constituite ca venit la bugetul municipiului, cu care am derulat lucrări şi acţiuni în folosul cetăţenilor.
A fost realizată legătura din strada Libertăţii spre zona Zăvoaie prin construirea Podului Berăriei peste râul Bistriţa şi au continuat lucrările de amenajare a aleilor, trotuarelor şi parcărilor din zona ansamblului de locuinţe Subcetate. S-au finalizat lucrările la pârtia de schi, s-a realizat drumul de acces spre acest obiectiv şi au fost extinse reţelele de utilităţi pentru Complexul Sportiv Polivalent Wonderland.
Ca la Caracal! Podul de 1 milion de euro NU e funcțional! L-au făcut prea înalt și fără legătură-directă spre Zăvoaie!
S-au încheiat lucrările de amenajare la două fântâni arteziene şi spaţiile verzi aferente, din zonele Ştefan cel Mare şi Piaţa Petru Rareş.
În ceea ce priveşte programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, în cursul anului 2016 s-au elaborat şi actualizat documentaţiile de avizare pentru lucrări de intervenţie la 96 de blocuri de locuinţe, începerea execuţiei lucrărilor fiind programată pentru acest an.
Cum de NU-l prinde rușinea când zice că e ieftină? În cartierul Ștefan “cel Bombardat”, Crețu a inaugurat o arteziană de 3.5 MILIARDE, care a fost în șantier aproape 3 ani!
Pe parcursul anului 2016 am continuat programul de modernizare a infrastructurii rutiere a Bistriţei, acest domeniu de activitate fiind în continuare o prioritate a administraţiei pe care o conduc. Au fost derulate lucrări de modernizare pe străzile Bastionului, Tudor Jarda, Huniazilor, Drumul Dumitrei Vechi, Valea Sigmirului, Busuiocului, Lavandei, Bujorului, Compozitorilor, George Enescu şi Grigore Pletosu.
Şi pe parcursul anului 2017, programul de reabilitare şi modernizare a străzilor din municipiul Bistriţa şi localităţile componente rămâne o prioritate. Vor fi finalizate lucrările la alte nouă străzi: Faleză, Drumul Dumitrei Vechi, Tudor Jarda, Valea Sigmirului, Cocorului, Huniazilor, Bastionului, Grigore Pletosu, Bujorului şi parţial străzile Busuiocului, Lavandei şi Macului. La alte şase străzi – Armoniei, Remus Cristian Bucur, Simfoniei, Răsăritului, Grigore Moisil şi Poienii – vor începe lucrările de modernizare, cu termen de finalizare în anul 2018.
Pentru opt străzi se vor derula în acest an procedurile de contractare, astfel încât execuţia să poată demara anul viitor – Dinu Lipatti, Gheorghe Dima, Valea Căstăilor, Vasile Lucaciu, Orizontului şi Pajiştei – la care se adaugă crearea accesului auto între strada Arţarilor şi Colibiţei, inclusiv modernizarea străzii Colibiţei. Vor continua lucrările de amenajare la străzi, trotuare, parcaje şi alei în zona locuinţelor sociale din ansamblul Subcetate – etapa III, care alături de zona locuinţelor sociale cuprinde, parţial, străzile Magnoliei, Aleea Iederei şi legătura dintre Magnoliei şi Busuiocului.
Pentru alte 13 străzi se vor realiza documentaţiile necesare contractării, astfel încât în anul 2019 să poată începe lucrările de execuţie. Este vorba de străzile Ion Pop Reteganul, Bela Bartok, Zăvoaie, Jupiter, Podgoriei, Viorelelor, Tabără, George Bariţiu, Arcaşului, Lempeş, Crângului, Filip Cristian Petru şi Tărpiului – sectorul delimitat între Drumul de Centură şi limita intravilanului.
VEZI ce străzi vor fi asfaltate în 2017! Primăria Bistrița merge cu o medie de 4 străzi pe an și reprezentanții instituției MINT când spun că asfaltează 10 străzi pe an!
Pentru acest an este programată finalizarea lucrărilor de proiectare şi începerea execuţiei rețelelor de canalizare pluvială pe străzile Mihai Viteazul şi Colinei. Tot în aria preocupărilor legate de modernizarea infrastructurii şi fluidizarea traficului au fost făcute demersurile necesare pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Tărpiului – Drumul Cetăţii – Livezi.
De asemenea, pentru anul 2017 sunt programate lucrările de proiectare şi execuţie a pasajului pietonal din zona B-dul Independenţei – Iosif Vulcan, precum şi finalizarea documentaţiei tehnice necesare realizării unei pasarele peste râul Bistriţa, în zona străzii Parcului. Vor fi finalizate în acest an documentaţiile tehnice pentru realizarea celor trei parcări etajate – subterane şi supraterane – situate pe străzile Lupeni, Bistricioarei şi în Piaţa Mihai Eminescu.
Dezbatere publică pe un proiect FANTASTIC, fără SURSE de finanțare: parcarea subterană din Eminescu!
Vor continua lucrările de amenajare a unor obiective din Complexul Sportiv Polivalent Wonderland cu proiectarea şi începerea execuţiei pentru Aquapark, dar şi lucrările care vizează infrastructura şi extinderea reţelelor de utilităţi, alături de cele conexe pârtiei de schi – realizarea unei instalaţii tip „Alpine Coaster“ şi montarea unor suporţi pentru transportul bicicletelor pe telescaunul pârtiei de schi.
Jurnaliștii de la PRO TV l-au luat pe Crețu la rost pentru pârtia de schi! Concluzia lor: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răsundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”
Mai este programată, pentru acest an, realizarea documentaţiilor tehnice pentru amenajarea unei zone de agrement în Pădurea Codrişor şi a unui Skate Park în Parcul Municipal, în apropierea Turnului Dogarilor.
Anul 2017 va însemna şi finalizarea documentaţiilor tehnice şi demararea lucrărilor la un amplu proiect din categoria celor care au ca obiectiv punerea în valoare a patrimoniului cultural: Cetatea Medievală. Proiectul, pentru care facem demersurile necesare în vederea obţinerii de fonduri europene, îşi propune continuarea dezvoltării zonei istorice centrale prin punerea în valoare a zidului cetăţii şi valorificarea unor spaţii.
A băgat și o minciunică: proiectul a RATAT finanțarea!
Altă gafă despre care NU zice nimeni-nimic! Crețu scapă din mână 4.5 milioane de euro bani europeni pentru Cetatea Medievală, deoarece de la dosar a lipsit un aviz de la Ministerul Culturii! NU-i nimic, ia 100.000 de euro de la buget și pentru început finanțează re-construcția unei porți, în zona Domus!
Şi continuarea programului de reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ rămâne în atenţia noastră. Sunt programate lucrări de reabilitare la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” – corp A (liceu), Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Liceul cu Program Sportiv (corp B şi sala de volei), Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” (sala de sport), Liceul Tehnologic Agricol – modificarea sistemului de încălzire la sala de sport, dar şi la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” – şi montarea unei centrale pentru sala de sport.
În anul 2017 se vor realiza documentaţiile tehnice pentru reabilitarea termică a 74 de blocuri de locuinţe, respectiv 3295 de apartamente. Pentru 51 de blocuri, respectiv 2329 de apartamente, documentaţiile tehnice au fost depuse la ADR Nord-Vest în vederea finanţării lucrărilor de execuţie prin POR 2014-2020. Estimăm începerea lucrărilor de execuţie la cele 51 de blocuri în semestrul II al anului 2017. Vom depune spre finanţare anul acesta, prin POR 2014 – 2020, documentaţiile pentru încă 23 de blocuri, respectiv 966 de apartamente. Această etapă face parte din programul local de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Bistriţa, prin care se va ajunge la un număr de 152 de blocuri, respectiv 7460 de apartamente care vor beneficia de acest program. Prin realizarea lucrărilor prevăzute în acest program se obţine o reducere de minim 40% a consumului de energie pentru încălzire, adică un consum maxim de 100kWh/mp/an.
Pentru localităţile componente vor continua şi în anul 2017 demersurile menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale celor care locuiesc aici. În Sărata se va achiziţiona terenul necesar amenajării terenului de sport, se vor realiza documentaţiile necesare pentru asfaltarea străzii Pădurii, pentru extinderea reţelei de gaz şi se va construi o capelă mortuară. La Slătiniţa sunt programate lucrări de amenajare a centrului localităţii şi a terenului de sport, extinderea şi reabilitarea căminului cultural şi continuarea modernizării infrastructurii rutiere. Localitatea componentă Unirea va beneficia de lucrări de modernizare a străzilor Morii, Labirintului şi Viile cu Pomi – Pomilor, precum şi a terenului de sport. În Ghinda se va asfalta strada Bisericii, se va realiza documentaţia tehnică pentru reabilitarea podului peste Valea Ghinzii şi va începe execuţia la capela mortuară. În Viişoara este programată, pentru acest an, realizarea documentaţiilor tehnice pentru modernizarea străzilor Cimitirului şi Nouă, dar şi începerea execuţiei capelei mortuare, iar în Sigmir se va asfalta strada Secundară 7 şi va începe execuţia ansamblului de locuinţe protejate pentru persoane vârstnice.
Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Locală pentru perioada 2010 – 2030 şi elaborarea Planului integrat de creştere a calităţii vieţii cetăţenilor din comunităţile defavorizate de pe raza Municipiului Bistriţa în vederea obţinerii finanţării prin POR 2014 – 2020 sunt cele două documente deosebit de importante care vor trasa reperele esenţiale dezvoltării armonioase a Bistriţei şi vor reprezenta garanţia continuării drumului nostru spre armonizare cu cerinţele şi valorile europene.
În portofoliul de proiecte cu finanţare nerambursabilă se află în pregătire: Restaurarea Bisericii Evanghelice CA în vederea introducerii sale în circuitul turistic internaţional; Modernizarea, reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminat public; Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă; Centrul intermodal de transport public; Amenajarea pistelor de ciclişti în Municipiul Bistriţa – etapa I – trasee urbane; Reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului, cu realizarea de benzi dedicate transportului public și pistelor pentru ciclişti, trotuare şi staţii transport; Trasee pietonale şi piste pentru ciclişti în centrul istoric; Modernizarea Pieţei Centrale.
Primăria Bistrița a plătit documentații de 500.000 de euro pentru MARILE SPERANȚE de campanie: linia verde, aqualand, cetatea medievală. Așteptăm să cadă fondurile MĂLĂIEȚE !
Şi în acest an, ziua de 31 martie rămâne data până la care cetăţenii Municipiului Bistriţa, care îşi achită integral taxele şi impozitele datorate bugetului local, vor beneficia de o reducere de 10% a valorii acestora. În cazul în care aţi achitat deja taxele şi impozitele aferente acestui an, vă mulţumesc şi vă asigur că sprijinul şi încrederea pe care o acordaţi administraţiei locale rămân foarte importante pentru mine.”
Cu stimă,
Primarul municipiului Bistriţa,
Ovidiu Teodor Creţu
De 100.000 de lei cate VEVERITE s-ar putea cumpara ? Nu este pacat de hartie si plicuri ? D-le primar ; sa nu vad asa ceva in cutia mea ,ca v-o trimit inapoi. Vreau VEVERITE de toti leii !!!
Bistritenii au votat aceste autoritati, inseamna ca e FOARTE BINE si pliantul e pe placul alegatorilor…