Consiliul Județean caută director MARE la L.D.P, societatea de asfaltări rămasă fără conducere după DEMISIA subită a lui Lucian Cherecheș! L.D.P-ul are tot ce trebuie, dar NU deranjează „greii” din asfaltări, abonați la contracte publice! Ce contracte are pe 2017!

Lucrări Drumuri și Poduri este societate comercială pe acțiuni, unde Consiliul Județean deține majoritatea acțiunilor. Societatea deține patrimoniu propriu, 2 baze de producție în Bistrița și Beclean, o balastieră Florești- Chiuza. Deține un parc-auto și teoretic poate concura cu marile-firme din județ:
– Autobasculante
– Statie de producere agregate minerale
– Instalatie de mixturi asfaltice
– Instalatie pentru reparat drumuri
– Instalatie pentru tratamente bituminoase
– Instalatie mecanizata de amorsare
– Laboratoare
– autogreder
– cilindri compactori.

 

Au tot ce trebuie, dar NU încurcă „greii” din asfaltări! Firmele private fac bani grei, iar LDP bate pasu’ pe loc și preferă să fie la LIMITA supraviețuirii!

În 2015 LDP a cumpărat 2 utilaje de cilindrat marca Hamm de 300.000 de lei/bucată și o utilitară de 280.000 de lei și a făcut modernizări de 415.000 lei. Mijloacele au fost achiziționate parțial prin leasing (625.000 de lei) diferența fiind asigurată din buget propriu. Cea mai importantă investiție a LDP-ului o reprezintă viitoarea stație de asfalt, o instalație modernă ce va fi achiziționată în curând.

reparatii-drumuri

road1

 

 

 

 

 

 

 

Cu toate că deține personal calificat și utilajele necesare, LDP este la limita supraviețuirii și NU poate concura cu firme private care s-au dezvoltat în fiecare an și au reușit să îndeplinească absolut toate condițiile pentru licitații cu greutate. Dimex 2000, Indemânarea sau Construct Perom sunt companii care-și eficientizează activitatea și generează profituri în creștere, în timp ce LDP bate pasul pe loc și NU are acces la licitațiile cu greutate.

Cifrele contabile plasează LDP-ul la limita supraviețuirii, cu mult sub potențial! „Băieții deștepți” din asfaltări au culoar liber! 

Venituri TOTALE în 2016: 22 milioane de lei. Cheltuieli: 21.8 milioane de lei.
Profit: 200.000 de lei.

La marile-licitații LDP-ul NU se bagă și cei mai mari jucători pe domeniu rămân Dimex, Îndemânarea, Frasinul, Construct Perom, MIS Grup și Record. Companiile private au cifre de afaceri de milioane de euro din contracte publice și profitul anual este pe creștere. Asta în timp ce LDP are 50.000 de euro profit pe an!

Membrii Consiliului de Administrație sunt plasați pe criteriu politic! Fac parte din Consiliul de Administrație al L.D.P diverși oameni de partid buni-la-toate!

Bresfelean Ciprian Radu: fost consilier județean, absolvent de Drept la Vasile Goldiș
Plaian Pavel: directorul ADI Deșeuri, jurist și absolvent de Teologie.
Tompa Ionel: profesor-pensionar, membru ALDE
Ivan Bogdan Gruia: consilierul lui Radu Moldovan.

c2

plaina

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciprian-Bresfelean

alde_2

 

 

 

 

 

 

 

În mandatul lui Radu Moldovan, din Consiliul de Administrație au făcut parte o serie de PSD-iști, printre care: Marius Pașca angajat al Supercom, consilier local, Adrian Grigore Pașcu, Toader Răcilă, membru al Partidul Poporului. Mandatul acestora a încetat și-acum alți PSD-iști au prins funcții în Adunarea Generală a Acționarilor.

pasca

mocanu alexandru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

racila

 

 

 

 

 

 

În calitate de unic-acționar, Consiliul Județean și-a desemnat reprezentanții care aprobă deciziile importante în 2017. Reprezentanții Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor sunt consilieri județeni habarniști pe domeniul Drumuri și Poduri: Ulecan Maria, Pop George, Lupșan Nicolae, Constantin Brașoveanu și Vasile Marc.

ulecan 2

 

 

 

 

 

 

brasoveanu

marc 1

 

 

 

 

 

 

Contracte în derulare ale LDP:

– deszăpeziri pe toate drumurile județene în 2016-2017: Valoare contract 2.35 milioane de lei.
– Amenajare străzi în Bistrița-Năsăud contract din 2017: –  str Grigore Moisil valoare contract 1 milion de lei
– str. C.R. Bucur: 300.000 de lei.
– str. Labirintului: 590.000 lei.
– Lucrări de reparații trotuare cu pavele prefabricate în Bistrița: 850.000 lei (contract din 2016).
– Modernizare DJ 162 (km 28 – km 35) : Visuia – Silivașu de Câmpie: 5.8 milioane de lei (contract din 2014).
– Modernizare străzi comuna Galații B-ței: 1.4 milioane de lei, rest de executat apox. 400.000 lei ( contract din 2014).
– Modernizare drum de interes local comuna Rusu Bârgăului: 1 milion de lei, rest de excutat 300.000 lei, contract din 2014.
– Modernizare DC 21 și ulița Pe vale în comuna Miceștii de Câmpie : 3.3 milioane de lei rest de executat 1.1 milioane de lei (contract din 2014).
– Modernizare străzi în comuna Cetate: 1.5 miloane de lei, rest de executat 1.4 milioane de lei (contract din 2015)
– Amenajare străzi, parcaje, trotuare în Subcetate, Bistrița: 750.000 lei, rest de executat 150.000 lei (contract din 2016)
– Asfaltare DC 18 Sânmihiu de Câmpie: KM 0 – KM 6 + 300: 2.3 milioane de lei rest de executat 250.000 lei (contract din 2009).
– Reabilitare DC 15 Măgurele – Jeica KM 0 – KM 6+ 288 : 4.5 milioane de lei, rest de executat (1. 1 milioane de lei.)
– Modernizare străzi în Mijlocenii Bârgăului: 2.7 milioane de lei, rest de executat 1.1 milioane de lei ( contract din 2014).

TOTAL contracte: 33.4 milioane de lei, rest de executat: 18.1 milioane de lei .

 

cherechesChereches Lucian: directorul demisionar l-a înlocuit în 2015 pe Andrei Rusu, fostul viceprimar liberal. Chereches Lucian este economist de profesie și zvonurile îl plasează în staff-ul celor de la Construct Perom (firmă concurentă pe piața muncii.

 

 

 

 

 

 

 

Ginerele lui Ioan Țintean e director tehnic la LDP! Va prelua șefia MARE, după demisia lui Cherecheș?

La conducerea societății a rămas Andrei Vieriu, director-tehnic și ginerele vicepreședintelui CJ, Ioan Țintean.

Vieriu Andrei este momentan director tehnic al LDP, inginer cu specializarea în Drumuri și Poduri și este favorit să preia conducerea MARE a societății! LDP S.A deține o organigramă stufoasă și neproductivă, cu salarii „la birouri” care depășesc 3.000 de lei. Societatea are 34 de angajați TESA și 70 de muncitori în producție. În total, LDP are 104 angajați din care 7 pensionari, și 17 pe perioada determinată. Salarii directori: 4.500 de lei, salarii muncitori 2.000 de lei.

 

c1

2_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salariile relativ-mici sunt marea problemă a firmelor de Stat, care NU întotdeauna au parte de muncitorii cei mai calificați. De asemenea managementul controlat politic face ca LDP-ul să NU poată progresa anual, chiar dacă face investiții importante prin accesare de linii de credit.

Cele mai importante contracte sunt cele cu Consiliul Județean și cu unele primării din județ dar compania NU încasează întotdeauna la timp și are o activitate la limita supraviețurii fără a conta cu-adevărat la marile licitații de pe domeniul modernizării drumurilor.

 

 

error: Content is protected !!