Consiliul Județean a înființat un club sportiv, care funcționează sub coordonarea directă a instituției. Deocamdată Clubul Gloria 2018 are 3 ramuri de sport: atletism, oină și handbal și cel mai probabil va avea și ramura fotbal, la momentul oportun. Practic, acesta a fost scopul înființări acestui club: de a reînvia activitatea fotbalistică și de a crea o echipă care să urce treptat din ligile inferioare.
De asemenea, activitatea handbalistică este mai ușor de coordonat direct, odată ce funcționează sub coordonarea Consiliului Județean.
Posturi de LUX pătite din banii județului! 6 funcții de coordonare a clubului. Salariu director: 2.500 de euro pe lună!
Organigrama clubului Gloria 2018 cuprinde un număr de 6 posturi: un director, un referent și 4 inspectori de specialitate. Culorile clubului vor fi roșu și negru iar în statul de funcții au fost prevăzute până acum 6 posturi: un director, doi inspectori la compartimentul financiar contabil, administrativ și resurse umane, un inspector la achiziții publice, secretariat și relații publice, un inspector și un referent la compartimentul marketing, coordonare secții ramură de sport, comunicare și organizare competiții.
Salarii: director: 1.200 de lei
– inspector de specialitate: 6.850 de lei
– referent: 6.304 lei.
Bugetul clubului pe ultimele pe 6 luni (2018): 500.000 de euro, adică 2.150.000 lei. Clubul Gloria 2018 cheltuie lunar peste 80.000 de euro pentru funcționare, chetuieli care vor crește semnificativ odată ce va cuprinde alte ramuri, mai ales ramura fotbal.
În ultimele 6 luni ale anului, bugetul Clubului Gloria va fi de 500.000 de euro.
300.000 de lei reprezintă cheltuieli cu personal și 1.850.000 de lei reprezintă cheltuieli cu bunuri și servicii necesare desfășurării activității, respectiv încheiere contracte pentru activitatea sportivă , echipamente, vitamine, servicii medicale și cheltuieli curente de întreținere.
Fix-pix: Gloria 2018 nu-i nimic-special, ci doar a preluat ramuri de sport de la CSM Bistrița ca să poată fi mai ușor de controlat!
Prin înființarea Clubului Gloria 2018, Consiliul Județean NU a făcut nimic-special, ci a transferat activitatea unor ramuri de sport care funcționau în cadrul CSM Bistrița. Din punct de vedere electoral, Radu Moldovan se poziționează ca un salvator al sportului și își asociază imaginea cu echipa de handbal feminin pe care anul trecut a finanțat-o exclusiv din bugetul județului.
Prin înființarea noului-club, Consiliul Județean se substituie Clubului Sportiv Municipal și a creat 6 posturi de bugetari care vor coordona clubul nou-înfințat.
În ședința ordinară din 29 mai, consilierii județeni vor aproba organigrama și bugetul Clubului Gloria 2018, buget în valoare de 500.000 de euro/6 luni pentru cele 3 ramuri: oină, handbal și atletism.
Dar ce au facut sa merite acesti bani: Cate titluri sau cate cupe ale Romaniei au adus acesti oameni? Ce performante are Gloria pentru a primi aceste sume. Totusi sunt cam mari pentru liga in care joaca…Dar inca odata prefectul nu da din banii lui…