Un ONG construiește case pentru copiii din plasament! Fundația Hope and Homes for Children va inaugura 3 case, la Bistrița și Năsăud! !

Fundația Hope and Homes for Children inaugurează trei case de tip familial în Năsăud și Bistrița în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament Năsăud.

În 3 iunie vor fi predate amplasmentele din Năsăud și în 4 iunie vor fi predate casele tip familial din Bistrița.

 

Centrul de Plasament Năsăud s-a închis în 2014! E momentul în care ONG-ul a intrat să facă treabă pe județ!

Procesul de închidere a Centrului de Plasament Năsăud a început în septembrie 2014, când în instituție se aflau 70 de copii și tineri. Hope and Homes for Children, în colaborare cu DGASPC Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean, au dezvoltat trei case de tip familial în localitățile Năsăud și Bistrița, în care vor locui 42 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

Pe parcursul procesului de închidere, 40 de copii au părăsit centrul de plasament, fie prin integrarea lor în familiile naturale, sprijinirea pentru inserția socio-profesională, integrarea în familii de plasament sau transferul în alte servicii de protecție ale DGASPC Bistrița-Năsăud. Pe parcursul proiectului, numărul total de beneficiari a ajuns la 82 de copii și tineri.

 

 

La eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud și ai Primăriei Bistrița.

Fundația Hope and Homes for Children vrea să demonstreze că se poate! Vor să reformeze Sistemul creat de Stat și să integreze tinerii din orfelinate!

În anul 2000, în România, aproape 100.000 de copii trăiau în instituții de tip vechi de protecție a copilului. În 2018, doar 6.500 de copiii mai erau instituționalizați.
Am colaborat, încă de la înființarea Fundației, cu autoritățile Statului român, pentru reforma sistemului de protecție a copilului. Am lucrat alături de consilii județene, de consilii locale, de servicii publice de protecție a copilului și de ministere, pentru a da sustenabilitate serviciilor pe care le dezvoltăm.

Traumele și consecințele devastatoare ale instituționalizării copiilor sunt printre cele mai dure forme de abuz și de violență. Copiii care cresc în instituții manifestă întârzieri în dezvoltarea fizică, emoțională, socială și cognitive. Tinerii care părăsesc instituțiile au probleme în a deveni independenți și sunt expuși la abuz, exploatare, trafic sau comportament antisocial.

În cei 20 ani de activitate, am închis 55 de instituții de tip vechi de protecție a copilului, am scos 5.185 de copii din orfelinate și am ajutat 28.436 de copii să rămână alături de familiile lor.

Misiunea noastră este să închidem toate orfelinatele din România până în anul 2026.

Copiii care au nevoie de îngrijire specializată, și pentru care reintegrarea în familie și asistența maternală nu sunt posibile, sunt plasați în case de tip familial, în care trăiesc cel mult 10-12 copii. Aici, copiii se bucură de un mediu apropiat de cel familial – primesc găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.

Fundația Homess and Hopes for Childrean vrea o reformă în sistemul de așa-zisă Protecție a Copilului și să-i instruiască pe funcționarii implicați !

Contribuim la procesul de reformă la nivel național, prin parteneriate strategice cu Guvernul României, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și UNICEF, și la nivel județean, prin colaborări cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În 2017, am colaborat cu 14 Direcții Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, sprijinindu-le în efortul de a reforma sistemul instituțional la nivel județean. Oferim programe de instruire profesională pentru personalul din instuții, precum și pentru managerii din serviciile de protecție a copilului. Am dezvoltat o programă educațională proprie și am construit un centru de formare în Baia Mare.

Am instruit 8.546 de membri de personal din sistemul de protecție a copilului din România.

Meseria e brățară de AUR! ONG-ul integrează tinerii din orfelinate și îi învață să se întrețină prin muncă!

Tinerii care părăsesc orfelinatul se simt singuri, marginalizați, într-o lume care le este străină.

Prin programul de integrarea socială și profesională, lucrăm la îmbunătățirea abilităților de trai independent prin consiliere și prin sprijin material, creăm premisele pentru integrare pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări, și asigurăm locuințe, cu implicarea autorităților locale.

Din 2002, de când am început programele pentru asistare și sprijinire a tinerilor care părăsesc sistemul, am sprijin 1.015 de tineri pentru integrarea cu succes în societate.

Casele de tip familial pe care fundația le-a construt în Năsăud și Bistrița sunt dovada vie că un sistem privat, bine-organizat poate fi mult mai eficient decât sistemul de Stat, care NU are souții reale în integrare tinerilor din Centrele de Plasament, în special după împlinirea vârstei de 18 ani!

Marți, 3 iulie, ora 11.00, Năsăud – inaugurarea caselor de tip familial Năsăud 1 și Năsăud 2. Locație: Casa de Tip Familial (CTF) Năsăud 1, Piața Unirii nr. 11.  Miercuri, 4 iulie, ora 11.00, Bistrița – inaugurarea casei de tip familial Bistrița. Locație: CTF Bistrița, Strada Ion Pop Reteganu nr. 38

 

Fundația Hope and Homes for Children 

error: Content is protected !!