La protestul de la Dumitra s-au adunat aproximativ 50 de cetățeni, nemulțumiți de modul în care este gestionat depozitul de la Tărpiu, dar mai ales pentru faptul că autoritățile locale vor să taie o pădure de 10 hectare pentru amenajarea unei noi celule de gunoi.
Ioan Țintean a venit să-l sprijine pe Bălăjan, colegul său de partid și a încercat să dea vina pe alții! Țintean a venit cu-aceleași texte ieftine, după 6 ani de prost-management al proiectului pe deșeuri: „NU eu am ales locația! „
Vicepreședintele Consiliului Județean a încercat să explice oamenilor faptul că proiectul se îmbunătățește de la o zi la alta, dar explicațiile sale NU au fost prea convingătoare. Oamenii vociferau de pe margine că NU se face selectare a deșeurilor și că acest proces îl fac doar 10 oameni, cu mâna.
„Am ales eu groapa? De ce mă întrebați pe mine? Cine era președintele Consiliului Județean? De ce nu mergeți cu presa la Liviu Rusu să-l întrebați de ce a ales panta aceea!… Lăsați cu pădurea că aveți 2.000 de hectare, noi împădurim 10 hectare!
Cetățeni: – NU se taie pădurea… unde împădurim, pe pășune?
Țintean: – Atunci când se va umple, conform procedurilor! Până acum puteți vedea că s-au sortat și se sortează și a crescut raportul procentual, sigur că NU am atins… Vă spun și cu pădurea. Acest proiect se întinde pe 20 de ani. Există următoarea situație: celula 1 se închide, celula 2 este din sus de celula 1 și cetățenii știu: acolo este o suprafață cu izvoare și cu posibilitate de alunecări de teren. Nu mă întrebați pe mine, că NU am ales eu… întrebați-i pe domnul Vălean, pe domnul Martița și pe cei care au fost consilieri… pe domnul Liviu Rusu, da? – a decarat Ioan Țintean .
Din discuțiile purtate, se pare că autoritățile județene vor merge înainte cu acest proiect de defrișare a pădurii, deoarece actuala celulă 1 e plină în proporție de 80 la sută! Consiliul Local Dumitra poate BLOCA donarea acestei păduri către autoritățile județene, dacă NU votează acest proiect de hotărâre la următoarea ședință!
Este al II-lea miting de protest a cetățenilor din Dumitra. În 2016 a avut loc o mișcare similară la depozitul de la Tărpiu, când s-au făcut promisiuni, dar lucrurile NU s-au remediat, deși autoritățile județene spun că a crescut gradul de sortare. În realitate, celula 1 este plină în porporție de 80%, colectare selectivă NU se face în tot județul, iar depozitul de la Tărpiu este gestionat la fel de prost ca înainte, fără respectarea tehnologiei impuse! În plus de asta, urmează defrișarea unei păduri de 10 hectare pentru realizarea unei noi celule de depozitare…