Preşedintele organizației municipale a Partidului Național Liberal, Sorin Hangan, este de părere că discuțiile pe marginea subiectului privind Stadionul Jean Pădureanu sunt inutile atâta timp cât stadionul este proprietate privată și susține că scenariile de demolare a arenei nu sunt altceva decât strategii prin care PSD încearcă să atragă capital politic și electoral.
”După părerea mea, stadionul Jean Pădureanu nu e un subiect. Stadionul Jean Pădureanu este o proprietate privată. Proprietatea este garantată de Constituţie. Doctrina liberală apără proprietatea. Poate la PSD o fi altfel, din moment ce ni se oferă scenarii despre cum o să arate acel teren unde se află stadionul, ba se extinde parcul, ba se face o bază sportivă „Sportul pentru toţi”, toate aceste idei ducându-mă la concluzia că reprezentanţii PSD de la municipiu şi judeţ visează mult”, a declarat liberalul Sorin Hangan.
https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/661903147559248/
Președintele PNL Bistrița a precizat că își dorește ca Stadionul Jean Pădureanu să redevină proprietate publică a municipiului, dar consideră că în mandatul primarului Ovidiu Teodor Crețu nu se va întâmpla acest lucru.
”Întotdeauna când administraţia PSD –ALDE nu a vrut să facă ceva, a înfiinţat o comisie. Au avut o comisie pentru stadion, din care am făcut parte un an şi jumătate, după care mi-am dat demisia. Timp de aproape trei ani, comisia nu a oferit niciun rezultat, nicio concluzie. Nimic, zero, neant. A fost un fel de cooperativa „munca în zadar”. Din punctul meu de vedere este cât se poate de evident că în mandatul actualului primar nu se va întâmpla nimic, dânsul nu doreşte acest lucru”, consideră Hangan.
Acesta a mai completat că în opinia sa, ”a vorbi despre demolare în contextul în care deocamdată este proprietate privată este pueril. De asemenea, cetățenii trebuie informați clar că demolarea, în cazul în care stadionul redevine proprietate publică, este interzisă prin lege până la construcţia altuia nou. Deocamdată nu am văzut nici un început”, a mai spus Hangan.
În opinia liberalului, acest subiect este „o temă falsă”, apărută doar din dorinţa PSD de a atrage capital politic şi electoral.
„O hotărâre privind achiziţionarea stadionului pentru ca apoi să vedem şi să decidem ce facem (evident printr-o consultare publică) îl renovăm sau îl transformăm se poate lua simplu, în Consiliul Local. Există o comisie în Primărie care achiziţionează terenuri şi clădiri, al cărei preşedinte este primarul Ovidiu Creţu. Acum să constitui o comisie peste altă comisie, coroborată cu declarațiile pompoase ale viceprimarului, mă îndreptățesc să afirm că nu se va întâmpla nimic în actualul mandat al primarului Creţu”, a mai arătat consilierul municipal.
În încheiere, Sorin Hangan a mai numit acest subiect privind demolarea Stadionului Jean Pădureanu ”o vrăjeală PSD-istă”. ”Lipsa de viziune după 11 ani de administraţie PSD este evidentă. Folosind un limbaj puțin colorat, strategia PSD privind stadionul este o vrăjeală. Grupul consilierilor locali PNL nu pot să mai pună botul la vrăjeala PSD-istă, iar cetăţenii sper că nu o să mai pună votul”, a încheiat liberalul Sorin Hangan.
Dle Botezat,
Pentru a nu mai dezinforma opinia publică faceți un minim de efort și faceți niște poze de azi de la stadion. Este o ruina.
Uitați aici un articol fundamentat și realist, nu propaganda PNL pe ziarul dvs
https://www.stiridebistrita.ro/stadionul-municipal-jean-padureanu-intre-povestile-nemuritoare-de-campanie-electorala-si-trista-realitate-nonvirtuala-foto
Edilii Bistritei vorbesc de construirea celui mai important complex sportiv al Bistritei pe pasunea din Unirea, incluzand aici sală polivalentă de peste 2.600 de locuri, un stadion de 10.000 de locuri, terenuri de sport (minifotbal, baschet, tenis), pistă de atletism, locuri de parcare. In fond, e vorba de doua lucruri diferite. Una e amenajarea de terenuri pentru practicarea diferitelor ramuri sportive si alta stadion si sala pentru spectacolul sportiv. De aceea, complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj. Stadionul si sala polivalenta trebuie sa ramana in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar pe jos. Cu atat mai mult sala polivalenta, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava.
Edilii de astazi ai Bistritei nu au o viziune clara privind dezvoltarea echilibrata a orasului. Au inghesuit in Piata Petru Rares fara nici o logica tot felul de monumente controversate incepand „Sula” asociat cu „prefectura” si pana la floarea rosie de plastic din fantana arteziana. Apoi au mutat de aici tocmai Troita Revolutiei,singurul monument care are legatura cu istoria locului.
Acum vor sa mute totate sporturile, stadionul si sala polivalenta din parcul orasului in Unirea, invocand doua motive care sunt cel putin idioate si care nu stau in picioare: extinderea Parcului Municipal in locul stadionului si insuficienta locurilor de parcare. In primul rand, exista un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului.
Prin urmare, nu-i nevoie sa darame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar sa se respecte hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc.
In al doilea rand, problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor se pot obtine si un numar de locuri de parcare la poalele padurii.