”Viena Magic”, un regal muzical în spiritul sărbătorilor de iarnă, pe 12 decembrie, la TeraPlast Arena

Cu o tradiție de 20 de ani pe scenele din România, concertul „Viena Magic”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al sărbătorilor de iarnă, va avea loc pe 12 decembrie, la TeraPlast Arena din Bistrița, începând cu ora 19:00. Concertul aniversar va fi susținut de renumita orchestră Johann Strauss Ensemble, sub bagheta dirijorului Russell McGregor, și promite să ofere publicului o experiență de neuitat.

Repertoriul concertului „Viena Magic” aduce în prim-plan atât lucrări sonore semnate de compozitori legendari, precum Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik, cât și teme celebre de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach, îndrăgite de publicul din întreaga lume. Astfel, muzicienii austrieci – Johann Strauss Ensemble însoțiți de dirijorul Rusell McGregor îi vor purta pe spectatori în universul fermecător al balurilor vieneze, beneficiind de un adevărat regal muzical.

Totodată, invitații speciali ai serii, soprana Elisabeth Wimmer din Germania și baritonul Thomas Weinhappel din Austria, vor interpreta arii celebre din opere și operete completate cu momente de dans pline de grație ale corpului de balet menite să aducă o notă de strălucire și emoție serii.

Apreciat de publicul larg pentru spectacolele de la Palatul Schönbrunn din Viena precum și pentru colaborările cu artiști ca Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi, dirijorul Russell McGregor cântă la o vioară realizată de Carlo Giuseppe Testore, în anul 1697, fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijorul Russel McGregor s-a alăturat orchestrei Johann Strauss Ensemble în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

 „Viena Magic” nu este doar un concert, ci o celebrare a muzicii clasice și o oportunitate de a trăi atmosfera de sărbătoare specifică Vienei, în sala multifuncțională a complexului TeraPlast Arena din Bistrița.

Concertul va avea o durată de două ore și va avea o pauză de 15 minute.

Biletele sunt disponibile pe Roticket.ro, Bilete.ro, Iabilet.ro și Ticketnet.ro, iar prețurile acestora variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează:

  • VIP (loc la masă în fața scenei): 200 lei;
  • Cat. I:  185 lei ;
  • Cat. II: 155 lei ;
  • Cat. III: 125 lei;
  • Cat. IV: 85 lei;

Persoanele care vor opta pentru biletele alocate categoriei VIP voe beneficia de acces prioritar, locuri la masă în zona din fața scenei, precum și de servicii de servire băuturi & gustare oferite de Domeniul Transilvania – locație premium specializată în organizarea de evenimente memorabile, petreceri și concerte.

Concertul „Viena Magic”  face parte din turneul național ce cuprinde reprezentații programate, astfel:

– 9 decembrie –  Sala „Ion Caramitru” – Teatrul Național București;

– 10 decembrie – Teatrul de vară „Radu Beligan” – Bacău;

– 11 decembrie – Cinema „Florin Piersic” – Cluj-Napoca;

– 13 decembrie – Teatrul „Ion Besoiu” – Sibiu;

– 14 decembrie – Palatul Culturii – Târgu-Mureș;

– 15 decembrie – Filarmonica „Paul Constantinescu” – Ploiești;

– 16 decembrie – Filarmonica „Ion Dumitrescu” – Râmnicu-Vâlcea;

– 17 decembrie – Filarmonica Oltenia – Craiova;

– 18 decembrie – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Brașov.

Despre Johann Strauss Ensemble

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membrii Bruckner Orchestra din Linz.  Astăzi, Johann Strauss Ensemble este una dintre cele mai prestigioase orchestre de muzică clasică din Austria, cunoscută pentru interpretările de excepție ale lucrărilor compozitorilor clasici austrieci și nu numai. Sub conducerea dirijorului Russell McGregor, orchestra a devenit un simbol al tradiției muzicale vieneze, susținând concerte pe cele mai cunoscute scene ale lumii.

Elisabeth Wimmer a studiat dramaturgie muzicală (operă) la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena cu Julia Bauer Huppmann și Reto Nickler, precum și canto și oratoriu cu Charles Spencer. A primit inspirație suplimentară în cadrul cursurilor de specializare de la Kurt Widmer, Rosalind Plowright, Richard Trimborn și Brigitte Eisenfeld. Din 2010 până în 2015, soprana a fost angajată la Teatrul Național German din Weimar, unde s-a bucurat de mare succes în roluri precum Susanna („Nunta lui Figaro”), Gretel („Hänsel și Gretel”), Hero („Bénedict și Beatrice”), Sophie („Cavalerul Rozelor”) și Pamina („Flautul fermecat”). A susținut concerte pe marile scene din Italia, Marea Britanie, Germania, Suedia, Spania și SUA, unde a avut colaborări de renume cu Orchestra Simfonică din Helsingborg, Staatskapelle Weimar, una dintre cele mai vechi și tradiționale orchestre din lume, Orchestra Südwestdeutsche Philharmonie, Ansamblul Barucco, L’Orfeo, Orchestra de Cameră L’arpa festante, Orchestra Simfonică Vorarlberg, Camerata Salzburg, orcehstra Stella Matutina și mulți alții.

Thomas Weinhappel s-a născut în apropiere de Viena, Austria. Talentul său muzical a fost descoperit la vârsta de opt ani, când a fost acceptat în Corul băieților din Viena. Ca solist alto, a călătorit cu acest grup în America de Nord și de Sud, Germania, Anglia și Suedia. La vârsta de 21 de ani a absolvit studiile superioare și de masterat cu „Magna cum laude” la Școala de Operă a Conservatorului din Viena. În 2003, baritonul Thomas Weinhappel și-a făcut debutul la Opera din Berna în rolul Leonetto din Boccaccio. De asemenea, a avut spectacole la Festivalul de Operă St Margarethen, Teatrul de Stat St Gallen, Klagenfurt, Baden și Landestheater Bregenz în rolurile Guglielmo (Così fan tutte Wolfgang Amadeus Mozart), Papageno (Flautul Fermecat), Contele Almaviva (Nunta lui Figaro), Lukas (Schlafes Bruder de Herbert Willi), Graf Homonay (Voievodul Țiganilor) și Herr Fluth (Nevestele vesele din Windsor ). În primăvara și toamna anului 2009, cântă rolul Amfortas la Teatrul Național Austriac din Viena și la Opera de Stat Bavareză în opera Mea Culpa de Christoph Schlingensief. Thomas Weinhappel a primit Yehudi-Menuhin-Stipendium. Nu numai că a câștigat premiul la concursul internațional Johannes Brahms din 2005, dar și „Gradus ad Parnassum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!