Preoți tineri la Biserica „din Ștefan”: Tudor Mudure și Marius Pintican au fost NUMIȚI de Mitropolitul Andrei și vor fi instalați de Florii!

Biserica din cartierul Ștefan cel Mare (cu hramul „Sfânta Treime”) are preoți noi, după pensionarea pe caz de boală a preotului Ioan Suciu, cel care a ctitorit lăcașul de cult.

b5

Bistrita-Sf-Treime51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudor Mudure și Marius Pintican au fost numiți de Mitropolitul Andrei și vor sluji acolo începând de duminică. De Florii, protopopul Alexandru Vidican va oficia slujba de investire a noilor preoți.

 

Tudor Mudure a fost nump1it preot paroh și va prelua parohia, iar Marius Pintican va fi preot- slujitor. Cei doi fac parte din noua generație de clerici și au o relație apropiată cu Mitropolitul Andrei, ierarhul care le-a încredințat proiecte sociale de anvergură pe raza județului și în final i-a NUMIT preoți ai cartierului Șt. cel Mare.

 

 

 

 

 

pintican

Marius Pintican  – absolvent al Facultății de Teologie din Cluj, are un doctorat în Teologie și coordonează activitățile Asociației Filantropia Ortodoxă. Asociația are 43 de angajați, doar unul fiind retribuit de la Stat, ceilalți fiind plătiți din fonduri proprii. Este fiul părintelui Ioan Pintican, care slujește la Biserica de la Appolo, cu hramul Sfântului Andrei.

 

 

 

 

 

 

Pe raza județului, Filantropia Ortodoxă coordonează o serie de proiecte sociale:

– Centrulul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Ioachim și Ana” din Cușma, comuna Livezile

– Serviciul Medico-Social de Îngrijiri la Domiciliu „Sfântul Nectarie”  este o alternativă a spitalizării prelungite şi o soluţie pentru cazurile în care pacienţii nu pot sau nu vor să părăsească mediul familial al propriului domiciliu. În cadrul proiectului se acordă servicii de îngrijiri medicale, îngrijiri paliative şi, la cerere, consiliere spirituală, persoanelor cu o sănătate precară, cu afecţiuni acute/cronice de pe raza teritorială a Municipiului Bistriţa-Năsăud. Serviciile se oferă în mod GRATUIT persoanelor asigurate la Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud (CAS).

x1 x2

 

 

 

 

 

 

x3

p3

 

 

 

 

 

 

– Cabinet medico-social „Sfinţii Apostoli Andrei, Petru şi Pavel care oferă servicii medicale şi sociale gratuite persoanelor aflate în dificultate. Cabinetul Medico-Social este organizat şi funcţionează în conformitate cu legislaţia în vigoare.

– Cantina Socială „Sfânta Filofteia” – oferă servicii de asigurare a hranei şi suplimente nutritive, zilnic, de luni până vineri, pentru un număr de aproximativ 60-70 de persoane aflate în situaţii de dificultate, de pe raza teritorială a Municipiului Bistriţa și cartiere.

 

t7Tudor Mudure – este inspector eparhial pe probleme de tineret, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, este profesor de religie la L.P.S și a coordonat realizarea Centrului de Tineret de la Sângeorz-Băi.

 

 

 

 

 

 

 

Scopul Centrului de Tineret este de a oferi tinerilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale care să permiă o perpetuare a educaţiei spirituale. De asemenea, prin organizarea de tabere, conferinţe, sesiuni de comunicări în acest spaţiu, se urmăreşte o reconfigurare a intereselor tinerilor prin relaţionarea cu alţi tineri într-un mediu care îmbină jocul, comunicarea, învăţarea şi spiritualitatea.

 

871 881

 

 

 

 

 

 

Citește și:

as-400-e1449613540250VIDEO: Mitropolitul Andrei a sfințit Ambulanța Săracilor! Proiect unic în țară, coordonat de “Filantropia Ortodoxă” Bistrița

http://www.ziardebistrita.ro/ambulanta-saracilor/

error: Content is protected !!