În prezent in satul Sălcuţa nu există camin cultural functional. Cladirea existenta se afla in stadiu avansat de degradare a structurii de rezistenta, al finisajelor, iar compartimentarea este nefunctionala.
Avand in vedere costurile reabilitarii, se propune desfiintarea cladirii existente și întocmirea unui proiect separat pentru construirea unui camin cultural nou pe acelasi amplasament.
Descriere funcțiuni:
- – hol
- – garderobă
- – depozitare
- – grupuri sanitare femei, bărbați și persoane cu dizabilități
- – sală spectacole cu podium
- – cameră tehnică
- – depozitare material lemnos.
Suprafața utilă : 240 de metri pătrați. Căminul cultural din Sălcuța va fi dotat cu scaune, mobilier, sistem de sonorizare, ecran de proiecție de mari-dimensiuni . Incalzirea cladirii se va realiza utilizand o centrala termica alimentata cu lemne.
Cămin cultural de 200.000 de euro în satul fără rețele de apă-canal, cu doar 100 de locuitori!
Satul Sălcuța aparține comunei Sânmihaiu de Câmpie, comună cu 1.100 de locuitori care NU deține rețele de apă-canal. Conform recensământului din 2011, în satul Sălcuța avea un număr de 112 locuitori.
Proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari pentru NOUL cămin cultural si dotarea acestuia este estimată la 1.223.863,30 lei fara TVA. (prox. 200.000 de euro). Data de deschidere a ofertelor: 8 martie 2021.
Proiectul se desfășoară prin Compania Națională de Investiții.
Investiția a fost demarată în timpul Guvernării PSD și se află în fază de licitație!
Nu-i nici o mirare că la Sălcuța se construieste un Cămin Cultural cu fonduri guvernamentale alocate prin Compania Națională de Investiții (CNI), intr-un sat fără rețele de apă-canal, cu doar 112 locuitori. Se întâmplă si la case mai mari. Un exemplu similar de prostie este si la Bistrita unde se construieste tot cu fonduri CNI încă o sală polivalentă la Unirea în conditiile în care orasul mai are o sală polivalentă situată chiar in apropierea parcului. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Prostănacii nu au înteles că prin CNI pot fi construite si alte obiective si nu doar săli de sport si cămine culturale (termenul „prostănac” atât de drag PSD-istilor a fost folosit de tătucul lor Ion Iliescu la adresa lui Mircea Geoană).
Iata programele care pot fi finantate prin Compania Națională de Investiții:
1)Institutii de invatamant; 2)Sali de sport; 3)Lucrari in prima urgenta; 4)Asezaminte culturale; 5)Sali de cinema; 6)Parcuri sportive; 7)Blocuri zone defavorizate; 8)Bazine de inot; 9)Patinoare artificiale; 10)Infrastructura justitie; 11)Unitati sanitare; 12)Sistem integrat apa si canalizare; 13)Reabilitare termica pentru cladiri din domeniul public; 14)Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean; 15)Fose septice, microstatii de epurare si sisteme de alimentare cu apa.