Munca prestată anul trecut de deținuții din Penitenciarul Bistrița a adus instituției venituri de peste 2,2 milioane lei

FOTO: www.impactpress.ro

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrița, care au prestat diferite tipuri de activități pe parcursul anului 2022, au adus instituției venituri de peste 2,2 milioane lei, reiese din bilanțul unității de detenție pe anul trecut. 

”Comisia de selecţionare, reselecţionare şi repartizare la muncă s-a întrunit săptămânal sau ori de câte ori a fost nevoie, analizând în comisie un număr de 1.035 de deținuți, cei selecționați fiind repartizaţi la activităţi productive, în funcţie de îndeplinirea cumulativă a criteriilor de folosire la muncă. Selecţionarea şi repartizarea la muncă a persoanelor private de libertate a fost necesară pentru onorarea a șase contracte în regim de prestări servicii și a unui contract de voluntariat, precum şi pentru asigurarea activităţilor cu caracter gospodăresc din unitate, unde au fost repartizați în medie 160 deținuți, din efectivul mediu anual de 461 deținuți (în procent de 34,71%). Prin folosirea la muncă a deținuților în regim de prestări servicii s-au obţinut venituri, fără T.V.A., în valoare totală de 2.258.794,25 lei, în creștere cu 1.929.297,25 lei față de anul 2021. Numărul mediu de deținuți folosiți la muncă în regim de prestări servicii în anul 2022 a fost de 64 (în procent de 13,88 %), în creștere cu 53 față de anul 2021”, se arată în raportul de activitate al Penitenciarului Bistrița pe anul trecut.

Pentru participarea la activități lucrative, în Penitenciarul Bistrița au fost acordate anul trecut peste 800 de recompense.

La sfârșitul anului trecut, un număr de 469 de persoane erau încarcerate în Penitenciarul Bistrița, mai bine de jumătate dintre acestea fiind condamnate la pedepse cuprinse între 1 și 5 ani. Infracţiunea predominantă pentru care au fost condamnate aceste persoane este cea de furt calificat.

Aproape 470 de persoane încarcerate în Penitenciarul Bistrița, la sfârșitul anului trecut. Care este infracțiunea predominantă

error: Content is protected !!