Aproape 50 de șomeri din Bistrița-Năsăud au participat la cursurile de instalator sau coafor organizate de AJOFM

Aproape 50 de șomeri din Bistrița-Năsăud au participat la programele de formare profesională în meseria de instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze sau în cea de coafor, acestea fiind organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Programul de formare profesională de “Instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze” s-a desfăşurat în perioada 19 februarie 2024 – 15 iulie 2024, examenul de absolvire fiind organizat în data de 16 iulie.

La acest program de formare au fost înscrise 28 persoane (şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Bistrița-Năsăud), cursanții fiind din zona Bistriței și a Becleanului.

Cursul a avut cuprinsă în programă 720 ore de pregătire.

Instalatorul instalații tehnico-sanitare și de gaze din sectorul construcții trebuie să știe să măsoare, să taie, să pozeze și să îmbine conducte, să realizeze treceri prin ziduri și planșee pentru conducte, să monteze conducte, utilaje, aparate de utilizare, accesorii, să pună în funcțiune instalații, să înlocuiască, să repare conductele, îmbinările și garniturile acestora, să diagnosticheze și să remedieze defecțiunile constatate la toate tipurile de instalații și utilaje/aparate de utilizare folosite pentru alimentarea cu apă, canalizare, ridicare a presiunii apei, stingere incendii, gaze naturale și să efectueze lucrări de întreținere a acestora”, precizează AJOFM Bistrița-Năsăud.

Programul de formare profesionala de “Coafor” s-a desfăşurat în perioada 15 februarie 2024 – 9 iulie 2024, examenul de absolvire fiind organizat tot în data de 16 iulie 2024.

La acest program de formare au fost înscrise 19 persoane (şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Bistrița-Năsăud). Cursanții au dobândit o serie de competențe în urma participării la acest curs, printre care și consilierea viitorilor clienți cu privire la stilul de păr, identificarea nevoilor clienților și oferirea serviciilor de care aceștia au nevoie pentru ca nevoile lor să fie satisfăcute.

După absolvirea unui astfel de curs se eliberează un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației, însoțit de suplimentul descriptiv care atestă competențele dobândite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!