Consilierul local Diana Morar susține că Primăria Bistrița cheltuie ineficient banii publici și oferă salarii enorme pentru Poliția Locală și Serviciul pentru Voluntari Situații de Urgență, în condițiile în care ambele servicii își demonstrează zilnic… ineficiența.
„Am făcut o radiografie a instituțiilor care ar trebui să confere siguranță și încredere bistrițenilor, la nivel local. Am să mă refer la Poliția Locală și la Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență. Ambele sunt instituții finanțate din bugetul local și teoretic ar trebui să vină în slujba cetățeanului. În realitate sunt instituții care crează locuri de muncă pentru aparatul de propagandă al PSD.
Spre exemplu, Poliția Locală are 85 de angajați iar viceprimarul Niculae a hotărât să mai angajeze încă 9 persoane, încă 9 posturi. În fiecare an cheltuim 8 milioane de lei pe funcționarea acestei instituții care oferă sume generoase ca și remunerație. „Șefimea” ajunge cu salarii la 12.000 de lei pe lună, iar un polițist fără funcție se încadrează undeva la 4.000 de lei (minim), pe lună. Însă dacă ne uităm foarte bine la eiciența acestui serviciu , chiar dacă și -a schimbat regulamentul de funcționare o să vedem că acesta este aproape de zero, pentru că în situațiile în care ei ar trebui să fie prezenți, de fapt NU sunt! „- a declarat Diana Morar.
https://youtu.be/Zpu65YSSSTY
Măsuri URGENTE de reprofesionalizare a Poliției Locale: probe fizice ca la Jandarmi și I.P.J!
„Consider că ar trebui reprofesionalizate aceste instituții și am să propun câteva soluții simple:
În primul rând probe fizice. Angajații care nu sunt în stare să treacă aceste probe ar trebui să nu facă parte din corpul acestor instituții. Baremurile pot fi stabilite în funcție de baremurile pe care le au în vigoare Inspectoratul de Jandarmi sau chiar Poliția. În acest fel ar putea să aibă acces oameni bine pregătiți.
La fel, studii trebuie să fie niște criterii obligatorii pentru angajarea unui polițist local care e prezent în rândul cetățenilor și trebuie să reprezinte în fond, autoritatea locală.
De asemenea, ar trebui ca aceșt funcționari să NU facă parte din partide politice. Nu e normal ca angajații primăriei să fie protejați de partidul care i-a pus pe funcție.
Fără BLATURI politice în administrație!
Directorul Poliției Locale ar trebui să fie angajat pe baza unui contract de management și să i se stabilească criterii de performană pentru a vedea cât de eficient este modul în care gestionează conducerea acestei unități. Deocamdată, statutul de funcționar public îl apără și pe directorul acestei instituții, indiferent cine este el, de o eventuală demitere pentru criterii de neperformanță.” – a completat Diana Morar.
Despre Serviciul de Volunari pentru Situații de Urgență, un serviciu care cheltuie aproape un MILION de lei pe an!
„Situația e identică și la Servicul de Volunari pentru Situații de Urgență, instituție care este condusă de angajați care sunt activi în campaniile electorale ale PSD. Mai sunt văzuți la defilări, la inundațiile de pe Valea Budacului. În rest, păzesc Turnul Bisericii Evanghelice și eventual pârtia de schi pe timp de vară. Cu toate acestea, deși au titulatura de „voluntari”, ei sunt remunerați de la bugetul local.
Conform datelor de pe site-ul Primăriei Bistrița, se cheltuie aproximativ un milion de lei pe an cu acest serviciu.” – susține Diana Morar.
„Ideea este că în prezent nici bistrițenii nu se simt în siguranță dar PSD reușește prin administrația dezastruoasă pe care o face să cheltuie foarte mulți bani, la nivel teoretic pentru a asigura siguranța și ordinea publică în municipiul Bistrița.” – a încheiat Diana Morar.
Sa se publice CVurile la toti comunitarii din primarie ,sa vedeti ce profesii au avut anterior …????? si cati cumuleaza pensii MAI ,etc. cu salarii URIASE in raport cu ce fac efectiv..!!!!!!!
Si noi pulimea cerem teste de inteligența la toti consilierii locali . Și fără vrajeli ( AKA iordane ) ca ei sunt aleși de cetațeni, la fel de „inteligenți”, cu un IQ aproape de o cifra (adica IQ <= 10).