Vicepreşedintele Partidului Național Liberal, premierul Florin Cîţu, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului.
„Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea. În octombrie 2016, am hotărât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Sunt liberal convins, un om care am trăit toată viaţa după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine că doar liberalismul salvează România”, a declarat duminică Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.
Acesta a adăugat că partidul are nevoie de un „suflu nou”.
”PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere care să vină cu elemente de noutate și, în același timp, să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale (…) Dragi colegi liberali, mesajul meu pentru voi este cât se poate de simplu: mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii. Într-o România liberală, proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou”, a completat Cîțu.
Candidatul la președinția PNL a menționat că în scurt timp va prezenta și moțiunea, dar și echipa alături de care a pornit pe acest drum.
Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru convocarea datei congresului în care va fi aleasă conducerea partidului.
Cu câteva zile in urmă Rareş Bogdan -prim-vicepreşedintele PNL a declarat, că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat „foarte puternic” pentru şefia partidului, precizând că Florin Cîţu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu şi Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opţiuni. Dupa anunțul premierului Florin Cîțu de a candida la șefia partidului, președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat elegant această candidatură spunând că ”avem o competiție furmoasă”, care ”arată românilor că liberalii au resurse umane puternice și este un partid capabil să asigure buna guvernare”. Totusi, legat de sustinătorii candidaturii lui Cîțu, Ludovic Orban nu a evitat să mentioneze că pe Rareş Bogdan el l-a adus in PNL si l-a pus cap de listă la PNL pentru alegerile europarlamentare din 2019, asumându-si riscul care s-a dovedit a fi câstigător. De altfel se stie că Rareş Bogdan este mai degrabă un oportunist decât un liberal autentic. În anul 2012 Rareş Bogdan a primit oferta de a deveni purtător de cuvânt al Guvernului Boc și tot atunci a fost curtat de organizația din Cluj a liberalilor, pentru a candida din partea formațiunii pentru un post în Parlamentul României. Atunci a refuzat ambele propuneri, dar la sfârșitul anului 2013 nu a rezistat nominalizării sale din partea USL la conducerea Televiziunii Române, după plecarea din această funcție a lui Claudiu Săftoiu. De data asta nu i s-a arătat tocmai din cauza disputelor între PSD și PNL existente în interiorul USL.
Rareș Bogdan s-a remarcat în cadrul emisiunii numită ”Jocuri de putere”, de la Realitatea TV, unde ca moderator a procedat ca românul impartial, adică i-a luat la țintă pe toți liderii politici importanți, uneori fără menajamente, începând cu Traian Băsescu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor și până la Klaus Iohannis, căruia i-a reproșat prestația prea prudentă față de PSD.
Iată că acum inaintea congresului PNL se conturează cel putin 2 tabere care se luptă pentru un singur ciolan. Numai că , vorba proverbului „Când doi se ceartă, al treilea câştigă”. Rămâne de văzut cine va fi câstigătorul.