FOTO: Avansează lucrările la noul pavilion al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Lucrările la noul pavilion al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa avansează de la o zi la alta. Potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany, clădirea va fi ridicată până la finalul acestui an, urmând ca pe timpul iernii să se lucreze la finisajele interioare.

Într-o conferință de presă, Gabriel Lazany a prezentat stadiul actual al lucrărilor.

”În momentul de faţă, am finalizat turnarea radierului la nivelul S2, urmând să turnăm radierul la nivelul S1, care se va face în trei etape. Prima etapă va fi, cel mai probabil, vinerea aceasta. Sperăm ca activitatea de turnare a radierului la nivelul S1 să se finalizeze în jurul datei de 15 august, după care lucrurile se vor mişca mult mai repede, pentru că de pe radier începe construirea efectivă a spitalului, în sistem de prefabricate. Lucrurile vor fi vizibile într-un timp mult mai scurt. Până la sfârşitul anului, din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, întreaga clădire să fie ridicat, pe perioada iernii urmând să ne concentrăm pe lucrările din interior, instalaţii, finisaje, care sunt mult mai multe şi mai greu de făcut decât cele de exterior”, a precizat Lazany, care a menționat că ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat recent șantierul de la spital.

Gabriel Lazany a completat că pavilionul de la Bistrița este cel mai avansat obiectiv de investiţii din lista de spitale noi ce sunt finanţate prin PNRR.

Noul pavilion va avea regim de înălțime 2S+P+4E:

  • Subsol: Depozit și adăpost ALA (apărare locală antiaeriana);
  • Parter: Secția de Hemodializă; Parcare semi-automatizată cu 53 de locuri; Birou de internări;
  • Etaj I: Secția ORL (25 paturi); Structura de spitalizări de zi; Compartiment Chirurgie Plastică (10 paturi);
  • Etaj II: Secția Cardiologie (55 de paturi) – din care 8 paturi pentru USTACC (unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici); Sală hibrid Angiografie pentru cardiologie intervențională; Secție obstetrică ginecologie (25 paturi);
  • Etaj III: Bloc operator cu 4 săli de operație (Neurochirurgie, Gastroenterologie intervențională, Chirurgie plastică, Oftalmologie); Compartiment Neurochirurgie (17 paturi); Compartiment recuperare neurologică (7 paturi);
  • Etaj IV: secții de spitalizare – Compartiment Gastroenterologie (13 paturi); Secția Neurologie (55 paturi din care 8 paturi pentru unitatea cu accidente vasculare cerebrale).

În urma procedurii de licitaţie, lucrările au fost adjudecate de asocierea dintre Dimex 2000 Company SRL – Hidro Salt B 92 SRL – Consola Grup Construct SRL – Mansard Corporate SRL – Cubicon Invest SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *