FOTO: Ziua Pompierilor din România a fost marcată și la Bistrița

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, miercuri, și la Bistrița, printr-un ceremonial militar care s-a desfășurat la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La ceremonial au participat prefectul județului, Teofil Cioarbă, subprefectul Decsei Atilla, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, conducerea inspectoratului și angajați ai instituției.

Cu acest prilej, pentru merite deosebite și îndeplinirea cu profesionalism a atribuțiilor de serviciu, mai multe cadre au fost înaintate în gradul următor înaintea îndeplinirii stagiului minim: căpitan Varga Daniel în gradul de maior, locotenent Seserman Paul în gradul de căpitan, plutonier Vălean Eugen în gradul de plutonier major, plutonier Duhaschi Alexandru în gradul de plutonier major, plutonier major Creța Camelia în gradul de plutonier adjutant și plutonier adjutant Morariu Mihai în gradul de plutonier adjutant șef.

Tot cu prilejul Zilei Pompierilor din România, ISU Bistrița-Năsăud deschide, pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul orar 08.00-18.00, porțile tuturor subunităților din județ și așteaptă vizitatori. De asemenea, până în data de 15 septembrie, în intervalul orar 12:00-16:00, în parcarea din fața Palatului Culturii din municipiul Bistrița este organizat un punct de informare preventivă.

De la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență  al judeţului Bistrița-Năsăud a desfășurat 6.992 de intervenții, la nivelul zonei de competență acțiuni în domeniul apărării vieții, bunurilor și a mediului, împotriva incendiilor și dezastrelor, precum și al realizării măsurilor de protecție civilă, prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență.

Pe 13 septembrie 2023 se împlinesc 175 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu îndârjire şi curaj împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Această zi de sacrificiu şi de glorie a rămas întipărită în istoria neamului, data de 13 septembrie fiind aleasă drept zi aniversară pentru curajul si devotamentul luptătorilor cu focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *