Intervenție în plină desfășurare pe raza localității Bața. Un adolescent de 16 ani s-a înecat

 

Echipajele de intervenție din Bistrița-Năsăud fac eforturi pentru a salva viața unui adolescent de 16 ani care s-a înecat într-un lac de pe raza localității Bața.

Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, până la sosirea echipajelor, băiatul a fost extras din lac de către localnici, care au și început manevrele de resuscitare.

La locul solicitării au fost direcționate mai multe echipaje de intervenție, printre care două echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, o barcă, dar și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Petru Rareș.

”Copilul a fost preluat de către echipajul medical și se aplică în continuare protocolul de resuscitare”, a declarat Cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 1

Victima are puls, iar echipajul medical continuă manevrele pentru stabilizarea acesteia.

ACTUALIZARE 2

Din păcate adolescentul a intrat pentru a doua oară în stop cardio-respirator, iar în ciuda eforturilor depuse de salvatori, organismul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Astfel, au fost nevoiți să declare decesul la fața locului.

ACTUALIZARE 3

Pe fondul temperaturilor ridicate, unii cetățeni aleg să meargă la scăldat pentru a se răcori. Acest lucru poate să constituie un pericol major atunci când nu sunt îndeplinite anumite condiții ce țin atât de zona unde se dorește a se practica scăldatul, cât și de cunoștințele și abilitățile persoanei privind înotul. De asemenea, scăldatul în locurile neamenajate corespunzător determină riscuri majore pentru sănătate, pe lângă pericolul de înec.

În sensul evitării producerii unor situații de urgență, pompierii bistrițeni vă recomandă:

– supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia;

– scăldați-vă doar în locurile special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;

– evitați scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;

– evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte ori curenții sunt foarte puternici;

– nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;

– nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave.

Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră, trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

FOTO: Axa News

error: Content is protected !!