Lucrările la Palatul Administrativ din Bistrița, realizate în proporție de circa 35%

Circa 35 la sută din lucrările prevăzute în proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ din municipiul Bistrița au fost deja realizate, potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă.

Ca și stadiu, în momentul de față suntem undeva la 35% din totalul lucrărilor prevăzute. La fațadă s-au înlocuit geamurile, au fost făcute lucrări la șarpantă și în ceea ce privește amplasarea panourilor fotovoltaice. La nivelurile 2 și 3 au fost înlocuite unele corpuri de iluminat cu sisteme led și au fost refăcute o serie de instalații. La nivelul 1 al Palatului Administrativ se lucrează la refacerea instalațiilor sanitare, electrice și de curent slab. Și pe corpul unde erau pașapoartele se fac aceleași lucrări de refacere a instalațiilor. Din punctul nostru de vedere, lucrările sunt în grafic. Lucrările la exteriorul imobilului au fost sistate pe perioada rece, urmând ca acestea să continue când vremea va permite. Am luat această măsură pentru că nu am vrut să existe probleme din cauza temperaturilor reduse”, a explicat Teofil Cioarbă într-o emisiune la AS-TV.

Întrebat când ar putea fi finalizate lucrările, prefectul a răspuns: ”Noi sperăm ca lucrarea să fie terminată până la finalul lunii iunie și să începem demersurile pentru mutare înapoi în sediu”.

În toamna anului 2022, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a obținut finanțare prin PNRR pentru reabilitarea întregii clădiri a Palatului Administrativ.

Investiția totală se ridică la circa 4 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro reprezintă finanțarea asigurată din PNRR, diferența fiind asigurată din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Pe lângă lucrările de izolare energetică a clădirii, proiectul prevede și amplasarea de panouri fotovoltaice, precum și înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice. De asemenea, se vor monta trei stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Palatul Administrativ din Bistrița a fost construit între anii 1970 – 1972 și de atunci nu a mai beneficiat de lucrări ample de reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *