Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat, miercuri, că niciunul dintre proiectele derulate de instituție, care vizează dezvoltarea infrastructurii județului, nu a fost oprit. Ba din contră, ele se desfășoară conform graficelor și urmează să înceapă și alte lucrări. Spre exemplu, în curând vor demara și lucrările din primul lot al proiectului privind Masterplanul de apă și canalizare etapa a II-a.
”Proiectele de dezvoltare a infrastructurii din județul Bistrița-Năsăud sunt în plină desfășurare. Mă bucur foarte mult că absolut toate companiile care au contracte cu Consiliul Județean au lucrat și lucrează în această perioadă, ele se derulează conform graficelor”, a declarat Emil Radu Moldovan, la începutul ședinței Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
De asemenea, președintele CJ Bistrița-Năsăud a anunțat că va fi lansată și licitația pentru achiziția lucrărilor prevăzute în lotul 1 al Masterplanului de apă și canalizare etapa a II-a.
”Vestea bună este că astăzi va fi trimis spre SICAP, pentru a fi publicat, anunțul de lansare a licitației publice pentru primul lot din cele 12 loturi ale Masterplanului de apă și canalizare etapa a II-a, un proiect semnat în urmă cu aproximativ o lună, în valoare de circa 240 milioane de euro. Primul lot este cel legat de aducțiunea de apă de la Bistrița până la Lechința și rețelele de apă din zona de câmpie, începând cu Lechința, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Budești. În ceea ce privește următoarele loturi, din două în două săptămână acestea vor fi scoase încărcate pe SICAP de colegii noștri de la Aquabis și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară apă-canal, astfel încât să se deruleze licitații pentru achiziția publică a lucrărilor”, a adăugat Moldovan.
Prin intermediul Masterplanului de apă și canalizare etapa a II-a, cele 4 orașe ale județului Bistrița-Năsăud și încă 43 de comune vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare. La finalul acestei investiții, 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare.