Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată, marţi, de Parlament.
Deputatul PSD Daniel Suciu a precizat că s-au înregistrat 281 de voturi „pentru”.
Pentru a trece moţiunea era nevoie de 234 voturi favorabile.
În aceste condiții, Parlamentul retrage încrederea acordată Guvernului.
Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.
După ce, prin deciziile sale necugetate de încălcare a protocolului de colaborare dintre PNL, USR-PLUS si UDMR, a declansat criza politică soldată cu ruperea coalitiei de guvernare premierul Florin Cîțu a compromis sansa unei guvernari stabile pentru urmatorii 4 ani.
Ba mai mult, după congresul PNL din 25 septembrie partidul a fost scindat de catre lingăii din tabăra Cîțu care fac parte din oastea de strânsură a fostului PDL, despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu de la Brătianu. Prin urmare acestia nu au nici o terebă cu liberalismul. Asa se explică faptul că acestia au sustinut la conducerea PNL pe un neica-nimeni precum Florin Cîțu, care demonstrează că e un maimuţoi dus cu pluta după ce și-a pus pe Instagram un video cu el în formă de Superman.
Chiar si sub aspect ideologic, la congres motiunea premierului „superman” Florin Cîţu intitulată „România Liberală” a fost o insiruire de fraze unele chiar fără noimă precum „Suntem în PNL pentru că suntem liberali” sau „Împreună decidem kilometrul zero al liberalismului”, ceea ce este o ineptie prin care anulează practic întreaga istorie a PNL – înfiinţat în 1875, anul care este adevăratul kilometru zero al liberalismului. În altă parte se constată o exprimare ce denotă fractură de logică: „Dacă timp de aproape 150 de ani dezvoltarea în România a fost centrată pe stat, iar cetăţeanul a fost dominat de stat, viziunea României Liberale se concentrează pe cetăţean şi pe comunităţile locale”. Păi dacă Florin Cîţu critică 150 de ani de politică liberală centrată pe stat, în timp ce el doreşte să facă politică axată pe cetăţean şi comunităţile locale, el sterge cu buretele si peste întreaga activitate depusă de familia Brătianu in modernizarea României. Si exemplele ar putea continua.
Acum după motiunea de cenzură, premierul Florin Cîţu a ajuns acolo unde merita- la groapa de gunoi a istoriei.