Ca urmare a gradului ridicat de ocupare a programărilor online pentru următoarele 90 de zile, precum și a numărului crescut al solicitanților de pașapoarte, în perioada 20 iunie – 19 august 2022, programul de lucru cu publicul de la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte ce funcționează în cadrul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud va suferi unele modificări.
Astfel, pentru evitarea supraaglomerării, a fost dispusă prelungirea programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurii teritoriale de pașapoarte.
În acest context, începând de săptămâna viitoare, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud va avea program de lucru cu publicul de luni până vineri, între orele 08:30-18:30.
Pentru procesarea tuturor solicitărilor de pașapoarte adresate de către cetățeni, în tot sistemul de pașapoarte se lucrează la capacitatea maximă, termenul mediu la nivel național de eliberare a pașaportului simplu electronic menținându-se la două zile lucrătoare. În situația în care cetățenii nu mai identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte.
”Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie sau care au obținut deja acest document, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mailul de confirmare. Întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie peste media obișnuită”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.
De la începutul acestui an și până în prezent, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud a înregistrat circa 13.000 de cereri pentru eliberarea documentului de călătorie, zilnic fiind depuse între 160 și 200 de solicitări. De asemenea, aproximativ 40% dintre cererile înregistrate vin din județele vecine, respectiv Maramureș, Cluj, Suceava sau Mureș.