Proiectul de AUR al PSD-iștilor: sală POLIVALENTĂ de 2.675 de locuri în zona pârtiei de schi! S-a demarat licitația de 13 MILIOANE de euro! Prin asta speră să păstreze PUTEREA-n Primăria Bistrița, la alegerile din 2020!

In 21 iunie s-a scos la licitație proiectul tehnic și execuția salii polivalente din Wonderland! Compania Națională de Investiții a pus la bătaie 62.632.631 MILIOANE de lei (peste 13 MILIOANE de euro)! Sala polivalenta propusă are circa 2.675 locuri, dotata cu arena multifunctionala, sala de antrenament,corp cazare cantonament, vestiare, grupuri sanitare, cabinete medicale si recuperare, sali de sedinte, spatii administrative, spatii tehnice, spatii comerciale inchiriabile, dotari complementare de alimentatie publica. Constructia are dimensiunile in plan 98.68m x 79.20m.

Regimul de inaltime este de Parter + 2 Etaje pentru Sala de sport, respectiv Parter+4 Etaje pentru spatii cazare cantonament. Amenajarea Complexului Sportiv-, pe lotul in suprafata de 30.166 mp, va cuprinde mai multe obiecte:

1. Sala Polivalenta, cu o capacitate de 2.675 de locuri, inclusiv spatii pentru cantonamente sportive, care se dezvolta pe doua functiuni:

– Sala de sport, terenul de antrenament, anexe sportive si sociale, spatii administrative si spatiile tehnice aferente.

– Spatii cazare cantonament.

2. Terenuri exterioare de sport

– Handbal
– Baschet
– Tenis
– Pista alergare 8 culoare: 132 ml lungime, 12 m latime
– Cladire Anexa la terenurile sportive (spatii tehnice, vestiare, cabinet medical, spatii administrative)
– Gradene – teren terasat in trepte cu bancute de lemn pe structura metalica.

3. Amenajari exterioare
– Alei carosabile
– Alei pietonale
– Parcari
– Zone verzi
– Imprejmuire Complex Sportiv
– Imprejmuire terenuri sportive

Varianta constructivă de realizare a investiţiei, cu justificarea alegerii acesteia:

Capacitate:
Nr. locuri sala polivalentă:
– 1513 locuri in tribune public
– 640 locuri pe tribuna retractabila
– 233 locuri business
– 233 locuri VIP
– 18 locuri pentru persoane cu dizabilități + 18 locuri pentru însoțitori
– 20 locuri presa.

TOTAL: 2675 locuri.

Nr. locuri sala polivalentă în timpul unui concert în care publicul stă în picioare:
– 2675 locuri în tribune
– 2340 maximul numărului de spactatori pe teren – corelat cu capacitățile de evacuare de la nivelul parterului direct în exterior.

TOTAL: 5015 spectatori.

Etaj 1 – tribunele și spațiile de cazare: 10 camere!

La etajul 1 sunt dispuse preponderent functiunile pentru publicul spectator. De la parter se face accesul prin doua scari monumentale spre cele doua tribune, cu facilitatile aferente, respectiv foaiere cu garderobe, baruri si grupuri sanitare. Din foaiere se poate iesi si pe terase exterioare pentru fumatori, in pauza evenimentelor din sala.â

La acest nivel au acces si persoanele cu dizabilitati, care pot ajunge de la parter la etajul 1 prin intermediul lifturilor. Aici vor gasi locuri special amenajate si grupuri sanitare proprii, toate dispuse pe tribuna nord. Tot la acest nivel sunt dispuse si spatii tehnice necesare unitatilor de tratare aer. De asemenea, la etajul 1 sunt dispuse spatiile de cazare in numar de 10 camere, cu baie proprie, accesibile prin scari si lift, impreuna cu un oficiu de nivel.

Etaj 2 – mai multe săli multifuncționale + un restaurant cu terasă  și spații de cazare! 

La acest nivel sunt dispuse functiunile aferente publicului VIP si business. Acestea au acces direct din parter prin intermediul lifturilor si al scarilor astfel: pe tribuna nord, publicul business, iar pe tribuna sud publicul VIP. Ambele zone beneficiaza de grupuri sanitare, baruri si garderobe.

Pe latura estica, cu acces comun de pe ambele tribune se regaseste restaurantul. Acesta are o capacitate de maxim 195 locuri, avand si o terasa exterioara, dispusa peste intrarea principala a publicului. Restaurantul beneficiaza de garderoba si grupuri sanitare proprii, fiind alimentat cu mancare tip catering, din parter printr-un lift de marfa. Pe latura nordica la etajul 2 sunt dispuse cateva sali multifunctionale, care pot fi utilizate de catre cluburile sportive pentru diverse sporturi in grup restrans, cum ar fi balet, dansuri, gimnastica, judo sau pot fi inchiriate sub forma de sali de sedinta sau conferinta, care impreuna cu restaurantul pot functiona foarte bine in afara competitiilor sportive sau a altor evenimente cu public.

3 TERENURI EXTERIOARE: fotbal, baschet, tenis + pistă de alergat!

Pe latura sudica a Salii Polivalente se va amenaja o zona cu trei terenuri exterioare de sport pentru: handbal, baschet si tenis , o pista de alergare viteza cu 8 culoare, o anexa pentru vestiare si spatii tehnice si o zona de gradene realizate pe un teren taluzat cu trepte din beton si spatii verzi.

Terenurile de sport:

Dimensiunile celor trei terenuri si a pistei de atletism:
• Teren exterior handbal/fotbal: 24.05m X 43.96m
• Teren exterior baschet: 19.05m X 32.10m
• Teren exterior tenis: 18m X 36.50m
• Pista alergat viteza: 8 culoare, 132.5m X 11.86m.

Materialul utilizat pentru realizarea suprafatei terenului de sport va fi un gazon artificial multisport care  poate fi utilizat la mai multe sporturi: handbal si fotbal
Gazonul artificial multisport va fi cu fir de 26 mm, din polietilena, certificate FIFA si IHR.

Tribuna VIP beneficiaza de trei loje care pot fi inchiriate pe durata unui sezon sportiv sau pentru diferite evenimente. Acestea pot fi deservite si de catering, beneficiind de o zona cu mese inalte cu vedere la teren, de televizor si de locuri in tribuna.

Etaj 3 – spații de cazare! 

La etajul 3 sunt dispuse doar 10 camere aferente spatiilor de cazare, cu baie proprie, accesibile prin scari si lift, impreuna cu un oficiu de nivel.

Acesta fiind ultimul etaj al salii polivalente, aici se regaseste camera de regie/tehnica care raspunde de sonorizarea salii, unde deasemenea sunt ecrane legate la camerele din sala si unde se intruneste grupul de pompieri si jandarmi in cazul manifestarilor sportive pentru a supraveghea evenimentul. Tot la acest nivel sunt dispuse si spatii tehnice necesare unitatilor de tratare aer si terase exterioare pentru chilere. Deasemenea, si la acest nivel sunt dispuse spatii de cazare in numar de 10 camere, cu baie proprie, accesibile prin scari si lift, impreuna cu un oficiu de nivel.

În 2 ani jumate ar trebi să fie gata! În august se deschid ofertele!

Durata de executie totala : 20 luni!

Din care: Proiectare : 4 luni (2 luni de proiectare DTAC+ Pachetul 1Infrastructura si 2 luni proiectare PTE suprapuse cu perioada de executie a Infrastructurii).

Construire Sala Polivalenta : 18 luni.

Proiectare, executie lucrari si asistenta tehnica proiectant pentru obiectivul de investitii „Construire Complex sportiv – localitatea Unirea, str. Aerodromului nr. 33, municipiul Bistrita, judetul Bistrita Nasaud”

Valoarea estimata a contractului este de 62.632.631 lei, fara TVA, si este compusa din:

– Cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului – 2.803.959 lei

– Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică  – 2.705.540 lei;

– Cheltuieli pentru investitia de baza  – 56.607.398 lei.

– Alte cheltuieli.

Contract de 13 MILIOANE de euro! Va conta raportul preț-calitate, NU neapărat prețul cel mai mic!

Proiectare, executie lucrari si asistenta tehnica proiectant pentru obiectivul de investitii „Construire Complex sportiv – localitatea Unirea, str. Aerodromului nr. 33, municipiul Bistrita, judetul Bistrita Nasaud”.

Criterii de atribuire: Cel mai bun raport calitate – pret

Experienta profesionala 20 %

Organizarea si metodologia – 20%:  Demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum si o planificare adecvata a resurselor umane si a activitatilor. Punctajul privind organizarea şi metodologia propusă (Pom) se va obţine prin însumarea punctelor acordate pentru fiecare subfactor de evaluare menţionat mai jos. Punctajul maxim pentru factorul de evaluare (Pom) este de 20 puncte – 20 %.

Pretul ofertei, Componenta financiara – 60 %

NUMAI firmele cu GREUTATE pot participa!

Durata este detaliata in caietul de sarcini si clauzele contractuale.  Media cifrei de afaceri globala pe ultimii 3 trei ani (2016 2017, si 2018) sa fie cel putin egala cu 125.000.000 lei. Ofertantul trebuie faca dovada ca, in ultimii 5 ani calculati pana la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor au fost executate in conformitate cu normele profesionale in domeniu si duse la bun sfarsit lucrari similare cu cele ce fac obiectul contractului care se atribuie prin prezenta procedura la nivelul unui contract, maximum 3 contracte, cu o valoare totala, fara TVA mai mare sau cel putin egala cu 56.000.000 lei.

Pentru demonstrarea experientiei similare ofertantii vor prezenta contracte in executarea unor lucrari de constructii civile, cu conditia ca cel putin un contract sa fi presupus executia unor lucrari de constructii de complexuri sportive /stadioane/ construcții civile destinate accesului larg al publicului.

Data de deschidere a ofertelor: 01.08.2019 15:00

Detalii despre Compania Națională de Investiții! Buget pe 2019 în valoare de 650 de MILIOANE de euro!

Bugetul companiei pe acest an este unul record – 1,3 miliarde de lei credite bugetare şi 1,7 miliarde credite de angajament. În prezent, CNI are în implementare peste 580 de obiective, fie că vorbim de cele deja contractate sau care se află în curs de contractare. De la înfiinţarea acestei companii până acum am finalizat şi predat către beneficiari peste 1.800 de obiective de investiţii. Ceea ce derulăm în acest an prin CNI – deja cunoscutele stadioane de antrenament pentru Euro 2020 şi anume Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

Struţocămila CNI!

CNI a fost încă de la înfiinţarea sa, în anul 2001, un soi de struţocămilă instituţională: funcţionează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, dar are ca acţionari companii din Ministerul Transporturilor. Este vorba despre Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA, Compania Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti- Otopeni SA, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi. Cu toate acestea, acţionarii de la Transporturi nu au nici un cuvânt de spus în privinţa proiectelor CNI, stabilite exclusiv de şefii de la Dezvoltare Regională.

Pe de altă parte, este societate pe acţiuni, care funcţionează după regulile economiei de piaţă, dar este obligată să investească numai în proiecte sociale, care nu-i aduc profit. Colac peste pupăză, CNI este acţionară cu 10% şi la o entitate privată, Dâmboviţa Center, care deţine proiectul neterminat Casa Radio, din Capitală.

Șefii de la CNI au salarii de primar. Ce salarii au şefii de la CNI!

CNI este condus de un Consiliu de Administraţie alcătuit din 11 persoane: Manuela Irina Pătrăşcoiu (preşedinte), Diana Ţenea, Alexandru Soare, Melania Rusnac, Camelia Coporan, Eugenia Zărnoianu, Oana Sachelari, Iustin Daniel Marinescu, Narcis Pîrvu şi Dragoş Condrea. Conducerea executivă revine directorului general Manuela Pătrăşcoiu, directorului economic Daniela Orodel şi directorului de investiţii Adrian Cefalan. Directorul general al CNI are un salariu lunar de 12.500 lei. În schimb, cei 11 administratori au mai degrabă rol decorativ, veniturile lor anuale de pe urma CNI cifrându-se în jurul a 10.000 lei.

https://jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/economia/cni-strutocamila-care-toaca-sute-de-milioane-de-euro-750310.html

Sala Polivalentă din Bistrița, MINĂ de aur pentru PSD-iști, în campaniile ce urmează!

 

Proiectul Sălii Polivalente din Wonderland este asumat de Radu Moldovan – Cristian Niculae, dar mai nou a intrat în schemă și Daniel Suciu, (încă) Ministru al Dezvoltării, care are în subordine Compania Națională de Investiții. Acest proiect este scos la licitație și probabil va demara în acest an. Cu siguranță PSD-iștii vor folosi acest obiectiv  în campania de la locale, din vara anului viitor, cu speranța că vor păstra Primăria Bistrița și șefia Consiliului Județean…