Trei primării din județ primesc finanțare din fonduri europene pentru lucrări de cadastru general

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va semna, în perioada următoare, contractele pentru cadastrarea integrală a 91 de comune din țară, printre care se numără și trei comune din județul Bistrița-Năsăud. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 91 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 26 de județe.

Începând de astăzi, ANCPI semnează contractele de prestări servicii pentru cele 91 de loturi (care reprezintă 91 de comune) atribuite în urma licitației. Acestea însumează peste 325.000 de hectare, iar valoarea totală a contractelor atribuite este de aproximativ 141 de milioane de lei.

Printre cele 91 de comune se află și trei din Bistrița-Năsăud:

În prezent, din cele 660 de comune de la nivel național care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară, 102 au fost cadastrate integral, iar în alte 455 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *