Școala de bani pe Roți, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, ajunge pentru prima dată în Bistrița și va opri pe pietonalul Liviu Rebreanu, pentru a oferi cursuri gratuite de educație financiară elevilor din comunitatea bistrițeană.
Potrivit realizatorilor acestui proiect de BCR în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, ”atelierele din Școala de bani pe Roți se desfășoară într-un camion numit FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați oferă cursuri interactive gratuite de educație financiară unui grup format din 15 elevi, timp de 90 de minute. Programul recurge la învățarea experiențială și jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să acumuleze cunoștințe despre cum circulă banii prin lume”.
Proiectul de educație financiară îi învață pe copii cum să facă economii și cum să gestioneze un buget, realizând toate acestea cu ajutorul unor jocuri desfășurate în cadrul atelierelor de educație financiară. Acestea au loc în camionul FLiP, special amenajat pentru a fi deopotrivă loc de joacă și sală de curs.
În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7.000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani, Suceava și Baia Mare. Mâine, camionul va ajunge la Bistrița, urmând apoi să plece spre Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia și Sibiu.
Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, reprezentând o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.
FOTO/VIDEO: BCR