Ministrul Bogdan Ivan a rămas fără titlul de DOCTOR! Titlul NU i-a fost recunoscut, la nivel oficial. Are 1 an la dispoziție să refacă teza coordonată de Dâncu!

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, Ia rămas fără titlul de doctor! Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU ) i-a invalidat lucrarea.

Motivul: Teza sa de doctorat nu a îndeplinit criteriile științifice.

Informația a fost publicată vineri seara (27 octombrie) de Newsweek.

Ministrul Bogdan Ivan își susținuse teza de doctorat în fața unei Comisii de doctorat de la Universitatea București. Această comisie, formată din profesori de la mai multe universități, recomandase să îi fie acordat titlul de doctor.

Ce zicea Vasile Dâncu, acum 1 an, când Ivan și-a luat titlul de doctor!

Lucrarea lui Bogdan Ivan Gruia reprezintă o muncă de pionierat și o teză deschizătoare de drumuri pentru cei interesați să aprofundeze specificul fiecărei meserii din nomenclatorul statului român”, spunea prof. dr. Vasile Dîncu în 2022, la prezentarea tezei de doctorat.

vasile dancu ziar de bistrita

PSD-iștii , la susținere, acum 1 an!

Bogdan Ivan și-a susținut teza de doctorat la Universitatea București, iar comisia de analiză a convenit ca Ivan să primească titlul de DOCTOR.

La susținerea tezei de doctorat, i-au fost alături deputatului Bogdan Ivan atât prof. dr. Vasile Dîncu, care a fost și coordonatorul științific al lucrării, cât și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, deputatul Daniel Suciu, mai mulți primari din Bistrița-Năsăud și alți apropiați.

Radu Moldovan: „Tot ceea ce ți-ai propus, ai făcut Bogdan, iar asta îmi oferă un sentiment de bucurie și mândrie, că ai crescut lângă mine.” ( 2 septembrie 2022).

Unde a lucrat Ivan! A fost reporter și apoi, Radu l-a luat sub aripă!

Ivan are 32 de ani și a intrat în politică de la 21 de ani. Bogdan Ivan este originar din POiana Stampei, unde a lucrat la un radio local. În studenție a venit la Bistrița și a studiat la Extensia UBB și pentru o scurtă perioadă a fost reporter la Realitatea Bistrița.

DIn 2012 a fost purtător de cuvânt al Consiliului Județean.

În 2020 a prins un mandat de deputat și în 2023 a fost numit Ministru al Digitalizării.

Bogdan Ivan se vrea moștenitor al funcției de președinte CJ! Stă prost în sondaje și faza cu doctoratul îl poate scoate din schemă! Radu Moldovan REEVALUEAZĂ o NOUĂ candidatură!

Imediat după ce a preluat al 3-lea mandat de președinte CJ, Radu Moldovan și-a anunțat retragerea din administrație . Astfel, Ivan a fost candidatul propus de PSD pentru Consiliul Județean, cu Radu Moldovan principal susținător.

Totuși, în urma sondajelor se pare că președintele PSD va reevalua decizia și va forța o nouă candidatură. Pe sondajele comandate de Nicu Moldovan (locul 2 în partid și principalul favorit la funcția de șef CJ, după Radu), Ivan stă dezastruos pe cifre și e riscant pentru PSD să-l lase să candideze.

Îl va EXECUTA Ciolacu pe Ivan?

Bogdan Ivan e săgeata grupării lui Dâncu din Guvernul României și după invalidarea doctoratului, CIolacu are pretext să-l demită pe actualul Ministru al Digitalizării…

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, Bogdan Ivan Gruia a urmat cursurile Facultății de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Administraţie publică din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca și a continuat cu un master în Comunicare şi Relaţii Publice la aceeași facultate. Studiile doctorale în sociologie le-a urmat la Școala Doctorală de Sociologie din cadrul Universității București.

Titlul lucrării: „Aspecte ale specificului organizațional al României, modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”, iar coordonatorul științific a fost Vasile Dîncu, senator, fost ministru PSD al Apărării.

Citiți și:

3 comments

  1. Roata de la Runcu.
    Cum a anunțat că are doctorat când el nici nu și susținuse lucrarea?
    Și mai vorbește de evaluarea funcționarilor publici.
    De cine ?
    De șefi, de politic?
    Cum trebuie sa aibe limbuta cei evaluați?
    Finuta?

  2. Trebuie să-ți vezi lungul nasului. Dacă Bogdan Ivan era numit la Ministrul Sportului nu se făcea atâta tevatură pe tema invalidării tezei sale de doctorat, pentru irelevanţa ştiinţifică. Cu alte cuvinte, fara criteriul „relevanţa ştiinţifică” teza de doctorat a unui individ nu are nu are nici o valoare.
    De aceea la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, lucrurile sunt mult mai delicate când vine vorba de relevanţa ştiinţifică, unde obiectul muncii este rezultatul cercetărilor ştiinţifice teoretice si aplicate. Răducu nu are proprietatea termenilor când vorbeste despre despre Bogdan Ivan, că acesta „cu titlu de doctor sau fără titlu, el are titlurile câștigate”.
    Cu atât mai de neînteles este Radu Moldovan care vrea să bagatelizeze faptul că Bogdan Ivan este ministrul PSD-ist al Cercetării, Inovării și Digitalizării, cu o teză de doctorat invalidată de CNATDCU pentru ” irelevanţa ştiinţifică” desi a fost coordonată ştiinţific de Vasile Dîncu un senior tot din PSD, cel care în calitatea de profesor îndrumător, trebuia să-și asume relevanta ştiinţifică a lucrării doctorandului.
    Cu toate astea Radu Moldovan nu vede să fie pusă în pericol poziția lui Bogdan Ivan la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, desi într-o ţară normală s-ar lăsa cu o demisie. Ar fi si un moment potrivit pentru reducerea numărului de ministere. In toată lumea civilizată adevărata cercetare stiintifică se face în universităti. Noi am păstrat în țară modelul sovietic din perioada comunistă în care cercetarea era concentrată în institute rupte de universități. După revolutia din 1989 au existat anumite tentative timide de remediere a situatiei . Astfel, în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost înfiintată Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) , cu atributii în realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat al României pentru universități. Dar, ca la noi la nimeni; a fost creat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România este o anomalie creată ca sinecură pentru satisfacerea clientelei politice aflate la guvernare. Aceasta aduce aminte de perioada comunistă a anilor 1980, când Elena Ceausescu a fost numita prim-viceprim-ministru al guvernului de atunci şi preşedinte al Consiliului Naţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie, cu rang de ministru.

  3. Evaluarea unei teze de doctorat de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) se face de catre o comisie de specialitate formată dintr-un presedinte si evaluatori 3 membri ai comisiei, în funcţie de tema tezei de doctorat. În cazul tezelor care tratează subiecte multidisciplinare sau interdisciplinare, numărul evaluatorilor poate fi suplimentat şi aceştia pot face parte din mai multe comisii de specialitate ale CNATDCU. Membrii comisiei de evaluare fac analiza tezei de doctorat pe baza următoarelor criterii:
    a) relevanţa ştiinţifică;
    b) impactul potenţial al rezultatelor şi măsura în care teza aduce contribuţii substanţiale la cunoaştere în domeniul respectiv ;
    c) originalitatea şi caracterul inovativ sau creativ şi măsura în care candidatul demonstrează abilităţi de gândire critică independentă; (analiza tezei de doctorat cu programe specializate în verificarea originalităţii si depistarea plagiatului)
    d) măsura în care candidatul a utilizat în mod adecvat metodele şi metodologiile de cercetare;
    e) măsura în care modalitatea de prezentare a informaţiilor în cadrul tezei este adecvată;
    f) măsura în care candidatul demonstrează înţelegerea literaturii relevante în domeniu şi familiarizarea cu aceasta;
    g) măsura în care rezultatele prezentate în teză au fost publicate sau acceptate spre publicare, în urma evaluării de către evaluatori externi (prin peer review), ori stau la baza unor cereri de brevet sau a unor aplicaţii ori măsura în care rezultatele prezentate în teză au potenţialul de a fi publicate în acest fel sau de a fi aplicate;
    h) respectarea normelor de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare.

    In cazul lui IVAN BOGDAN-GRUIA, teza sa de doctorat nu a îndeplinit criteriile ştiinţifice şi a fost respinsă de către specialiştii CNATDCU.
    Este vorba de teza de doctorat cu Titlul : ASPECTE ALE SPECIFICULUI ORGANIZAȚIONAL AL ROMÂNIEI. MODELE SOCIO-ORGANIZAȚIONALE DE ACTUALIZARE A POLITICILOR DE RESURSE UMANE ÎN RÂNDUL FUNCȚIONARILOR PUBLICI

    DATA SUSȚINERII: 02/09/2022
    ORA SUSȚINERII: 10:00
    LOCUL SUSȚINERII: Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
    DOMENIUL: Sociologie

    Autorul tezei de doctorat: IVAN Bogdan-Gruia
    Conducătorul științific: Prof. dr. Vasile DÎNCU
    Președinte comisie: Conf.dr. Darie CRISTEA
    Referenți oficiali:
    Prof. dr. Valentina MARINESCU
    Prof.dr. Nicu GAVRILUȚĂ
    Prof.dr. Dan CHIRIBUCĂ

    Locul susținerii:
    SALA DE CONSILIU A FACULTĂŢII DE SOCIOLOGIE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ (Vezi imaginile)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!