A încetat din viață un fost cercetător științific al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își ia în aceste zile rămas bun de la un fost cercetător științific al instituției. Este vorba despre Constantin Catalano care a încetat din viață la vârsta de 77 de ani.

”Absolvent al Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Filologie, domnia sa a patronat zeci de ani activitatea desfășurată în cadrul Muzeului Memorial „George Coșbuc”. De altfel poetului i-a dedicat de-a lungul vieții numeroase studii în cărțile publicate sau în articolele editate de reviste culturale precum Tribuna, Steaua, Îndrumătorul cultural, Revista Muzeelor, Zestrea, Mișcarea literară și altele. Dintre volumele publicate amintim: G. Coșbuc-Poezii uitate (1990), G. Coșbuc -povestind copiilor (1994), G. Coșbuc- poezia creștina-antologie și cuvânt înainte de C. Catalano (1999), George Coșbuc, elevul-poet – antologie , selecție și postfață de C. Catalano (2001) Constantin Catalano, Hordou (Coșbuc) studiu monografic (2005). Constantin Catalano a fost membru de onoare al Societății literare „George Coșbuc”-Belgia-România iar în 2004 Președenția României i-a acordat medalia Ordinul Meritul Cultural clasa a III-a. Rămas bun, Domnule Catalano!”, a transmis colectivul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Profund îndurerați, am aflat că fostul cercetător științific al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Constantin Catalano, a trecut la cele veșnice, lăsând un gol imens în sufletul tuturor celor care l-am apreciat și cunoscut, pentru dăruință de care dădea dovadă în tot ceea ce făcea. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei sincere condoleanțe și multă putere!”, a transmis și Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *