Care au fost costurile privind întreținerea Pârtiei de schi Cocoș în sezonul 2017 – 2018 și ce venituri a generat această investiție?

Primarul orașului Bistrița, Ovidiu Crețu, a susținut o conferință de presă prin intermediul căreia a anunțat închiderea sezonului pe Pârtia de schi Cocoș. Făcând o analiză a întregului sezon, primarul a făcut publice și sumele care au fost plătite pentru a asigura funcționarea pârtiei, dar și ce venituri au ajuns în bugetul local din vânzarea tichetelor de utilizare a telescaunului de către schiori.

În ceea ce privește costurile privind întreținerea pârtiei de schi, acestea s-au ridicat la suma de 202.834 de lei. Vorbim aici despre perioada cuprinsă între lunile noiembrie 2017 – februarie 2018 inclusiv. Veniturile pe care le-am realizat în cele 10 zile în care a funcționat pârtia au fost de 114.950 de lei. Deci considerăm că cu îmbunătățirea sistemului de producere a zăpezii putem să funcționăm rentabil, adică din vânzarea tichetelor să se scoată cheltuielile privind funcționarea” a precizat edilul Bistriței.

Primarul a vorbit și despre posibilitatea amortizării investiției: ”din punct de vedere a amortizării investiției, aici fac precizarea că investițiile noastre nu merg ca și cele din domeniul public. Totuși se va produce și deja a început să se producă amortizarea prin creșterea taxelor și impozitelor pe terenurile și pe facilitățile care se realizează în zona respectivă, dar așa cum nici în urma reabilitării parcului sau a reabilitării unor străzi nu am obținut profit, nici acest gen de investiție nu l-am făcut pentru a obține un profit, ci pentru ca bistrițenii să poată să practice sportul” a mai completat primarul Crețu.

În ceea ce privește costurile totale privind amenajarea pârtiei, Ovidiu Crețu a mai precizat că acestea se ridică la suma de 4,4 milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro a reprezentat investiția privind achiziția telescaunului. Primarul a precizat că această sumă este FĂRĂ TVA.

Pârtia „Cocoş” are o lungime de 1.350 m, iar transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu patru locuri. Pârtia este dotată cu 4 tunuri care produc zăpadă artificială.

Lucrările la pârtia de schi au fost efectuate de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, iar echipamentele au fost furnizate de firma austriacă Doppelmayr. Investiția a fost realizată cu bani din bugetul local și dintr-un împrumut accesat de Primăria Bistrița.