Aproape 2.800 de elevi din județ au susținut prima probă din cadrul simulării Evaluării Naţionale

Simularea examenelor programate la finalul ciclurilor gimnazial și liceal în anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început astăzi, 5 februarie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au susținut această probă 2.799 de elevi. Alți 104 elevi nu au participat la această testare.

Toate lucrările au fost încărcate în platforma electronică destinată acestui examen. Scanarea lucrărilor s-a făcut în sala de examen în prezența elevilor. Lucrările sunt secretizate și sunt distribuite la profesori evaluatorilor din întreaga țară. După evaluarea lucrărilor școala primește un borderou de notare care cuprinde atât notele cât și punctajele acordate pe fiecare subiect în parte”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a continuă marți, 6 februarie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale.

One comment

  1. Fiți demni urmașii ai neamului românesc care a avut mulții oamenii de cultură în istoria noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *