Bistrițenii care locuiesc pe strada Tărpiului din oraș au lansat o solicitare către Primăria Bistrița, nemulțumiți fiind de condițiile în care se circulă pe această stradă. Sătui să facă slalom printre gropi, oamenii cer autorităților locale să intervină măcar cu piatră pentru a astupa gropile.
”Ne-am dori și noi, cei care locuim pe strada Tărpiului, să ne aducă Moș Crăciun câteva basculante cu piatră care să astupe gropile astea, pentru că ne-am cam săturat de facturile la service și vulcanizări … iar dacă nu cerem prea mult, ne-am dori sa primim cadoul anul acesta” a spus Honorius Brendea, care a postat pe o rețea de socializare și câteva imagini de pe această stradă.
https://www.facebook.com/brendea.honorius/videos/2138895889501386/
Reamintim că Primăria Bistrița intenționează să reabiliteze strada Tărpiului pe care trec, zilnic, mii de bistrițeni care lucrează la companiile și instituțiile cu sedii în zonă. Cu o lungime de aproximativ 2,7 km, costurile privind modernizarea acestei străzi sunt estimate la 12,9 milioane de lei, adică circa 2,8 milioane de euro, mai exact un milion de euro pentru un singur km.
Un proiect de hotărâre care prevede aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii “Reabilitarea si modernizarea străzii Tărpiului” a fost adoptat deja de Consiliul Local Bistrița.
Pe lângă reabilitarea părții carosabile este prevăzută și execuția de trotuare și chiar amenajarea unor piste pentru bicicliști de-a lungul traseului.
De asemenea, potrivit proiectului strada a fost împărțită în două sectoare, unul de 1,3 km și altul de 1,4 km. Pe primul sector, sunt prevăzute 3 benzi de circulație, iar pe cel de-al doilea sector doar două. Vor fi reamenajate parcările și stațiile de autobuz, iar strada va beneficia de sistem de iluminat public modern, pe o lungime 3.135 ml. Se vor monta un număr de 107 stâlpi metalici și corpuri de iluminat cu LED. Totodată, podul care face legătura cu șoseaua de centură a municipiului va fi reabilitat și se va realiza o rețea de canalizare pluvială.
Potrivit administrației locale, ”finanțarea investiției se va realiza din buget local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație”.
În ceea ce privește durata lucrărilor, acestea ar urma să se întindă pe o perioadă de 36 de luni din momentul semnării unui contract cu o companie care să execute lucrările.
VIDEO: Info Trafic Bistrița Năsăud