Lorand Toth (USR): Prin măsurile fiscal-bugetare anunțate, Guvernul PSD și PNL nu face altceva decât să dea în toți care lucrează în privat

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, anunță că formațiunea politică din care face parte va sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la proiectul Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor. În opinia liderului USR Bistrița-Năsăud, prin măsurile fiscal-bugetare anunțate, Guvernul ”nu face altceva decât să dea în toți cei care lucrează în privat”.

”Chiar dacă PNL și PSD au tot trâmbițat că nu vor crește taxele pentru mediul privat și vor restructura aparatul bugetar astfel încât să reducă cheltuielile statului, realitatea este cu totul alta.

Lucrând în domeniul construcțiilor într-o multinațională, sunt permanent în contact cu contractori care au lucrări în domeniu și cu care colaborez.

Toți sunt nemulțumiți datorită faptului că deși făceau eforturi și plăteau taxe, acum tot pe ei îi împovărează actualul guvern.

Toți își fac griji pentru viitorul lor. Mulți din cei care până mai ieri se gândeau să își extindă afacerea, să angajeze oameni, să crească salariile, astăzi se gândesc cum să supraviețuiască.

În loc să oprească risipa, Marcel Ciolacu și așa zisii „liberali” au ales altă cale: să ia mai mult din buzunarul oamenilor care muncesc.

PSD și PNL prin aceste măsuri nu fac altceva decât să dea în toți care lucrează în privat și pentru mulți se întrevăd multe incertitudini pe viitor, fie că sunt antreprenori sau simpli angajați.

USR va sesiza CCR împotriva legii Ciolacu de creștere a taxelor”, a precizat Lorand Toth.

One comment

  1. Acest guvern al struto-cămilei PSD-PNL are în vedere o reformă fiscală, prin împovărarea contribuabilului onest si a mediului de afaceri cu noi taxe si impozite care să aducă mai multi bani la buget pentru a reduce deficitul bugetar excesiv. Pentru asta Guvernul Ciolacu vrea să-si asume răspunderea in Parlament pe asa-zisa „Ordonanta austeritătii”.
    Opozitia din Parlament pregăteste o motiune de cenzură, dar cu destul scepticism de reusită de a da jos Guvernul, dat fiind faptul că PSD si PNL înseamnă 60% în acest moment în Parlamentul României. Numai că trebuie luate în considerare tensiunile existente între PNL si PSD. Acestea pot duce la răsturnarea guvernului Ciolacu cu sprijinul unei părti din PNL tot mai nemultumite de la început de coalitia cu PSD. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
    In teritoriu există o mare nemultumire a laberalilor faţ de coalitia cu PSD. Un exemplu este Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
    – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
    – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
    – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
    De asemenea există o mare nemultumire in societate față de Guvern care prin „Ordonața austeritătii” întelege austeritatea doar pentru plătitorul onest de biruri necesare satisfacerii „nevoilor speciale” ale apararului bugetar supradimensionat.
    Nimic însă despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:

    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;

    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;

    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;

    -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;

    – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

    De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, care sunt mult
    De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, care sunt mult întârziate, riscând să pierdem banii europeni. Este vorba de asa-zisele jaloane din PNRR, precum:

    -Reforma pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate ;

    -Reforme în politica fiscală;

    -Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;

    -Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;

    –Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;

    –Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;

    -Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;

    -Transport fără emisii de carbon;

    -Energie Regenerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *