Moldovan: Reorganizarea administrativă este vitală. Statul român funcționează pe o structură a statului comunist

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este de părere că reorganizarea administrativă a României este vitală, mai ales în contextul în care în prezent există comune în țară care nu îți pot asigura din venituri proprii nici măcar cheltuielile cu funcționarea.

”Reorganizarea administrativă este vitală. Statul român funcționează pe o structură a statului comunist, dublată de funcționari și de agenții, structură care nu mai poate fi susținută din punct de vedere financiar. Din punctul meu de vedere, este nevoie de o reorganizare administrativă ieri”, a spus Emil Radu Moldovan în cadrul conferinţei „Poarta Transilvaniei – Bistrița-Năsăud, drum deschis spre dezvoltare”, eveniment organizat în cadrul proiectului România Inteligentă derulat de postul de televiziune Antena 3 CNN.

Sursa citată consideră că reorganizarea administrativă a României a devenit o necesitate, cu atât mai mult cu cât există unități administrativ-teritoriale în țară care nu se pot întreține singure.

(…) Trebuie să ne gândim la administrații sustenabile. Sunt statistici care arată că există aproximativ o mie de unități administrativ-teritoriale în România care nu își pot asigura din venituri proprii funcționarea, nu mai vorbim de cofinanțarea unor proiecte de dezvoltare”, a adăugat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Reorganizarea administrativă a României a revenit în atenție în ultima vreme, odată cu dezbaterile privind reducerea cheltuielilor publice și a aparatului birocratic.

One comment

  1. „Statul român funcționează pe o structură a statului comunist” Fals! Îl rog pe domnul Radu Moldovan să analizeze hărţile României înainte de perioada comunistă. Tările Române erau organizate pe judeţe chiar din secolul XVII. Asta este tradiţia administrativă românească, nu trebuie să renunţăm la ea de dragul unor politruci. În Franţa sunt 101 departamente (asemănătoare cu judeţele de la noi) grupate în 13 regiuni istorice (nu NV; SE etc). Ceauşescu a vrut să demoleze unele sate, „ăştia” vor să desfiinţeze unele comune, are politicianul român un fix cu mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *