Politici populiste, de amatori! Turc zice că-i de-acord cu subvenția propusă de Niculae, iar vicele-i mulțumește! 3 milioane de pe investiții merg în conturile SUPERCOM! Vor asculta consilieri PNL, ordinele lui Turc?

Populismu-i în floare la Bistrița și candidații pentru funcția de primar susțin orbește subvenționarea taxei de salubrizare. IoanTurc este de-acord cu subvenționarea taxei de salubrizare și le cere consilierilor PNL să voteze propunerea lui Niculae.

Supercom a majorat tarifele la colectarea deșeurilor, la câteva luni de la câștigarea contractului în urma unei licitații. Compania s-a prezentat la licitație cu anumite tarife, iar ulterior, au conceput o inginerie financiară de majorare a tarifelor. Astfel, de la 1 noiembrie, tarifele/locuitor au crescut de la 8.12 lei/lună la 11.31 de lei/lună (creștere cu aproape 50%).

În luna iulie, SUPERCOM a câștigat licitația pe colectare și a încetat situația de urgență, urmând ca deșeurile să fie colectate selectiv. În aceste sens a fost încheiat un contract cu Primăria Bistrița, care ulterior a fost modificat și tarifele majorate.

Ioan Turc zice că sunt mulți oameni necăjiți care NU-și permit să plătească 60 de lei/an! De-aceea trebuie subvenționată taxa de salubrizare!

Reporter: – Nu credeți că subvenționarea e o măsură populistă? Vin alegerile, vorbim tot de bani publici. Din moment ce a fost o icitație.. de ce să sse subvenționeze?

Ioan Turc: –  – Avem o situație  de fapt. Bistrițenii Nu sunt vinovați pentru modul în care Primăria Bistrița, cel mai important actor din ADI s-a comportat în raport cu interesele cetățenilor. E trist că ești obligat să iei bani tot din taxele și impoziee oamenior ca să acoperi parțial prețul unui serviciu! Este trist! Dar gândiți-vă că sunt foarte mulți oameni cu o situație precară! Foarte mulți! Mai mulți decât credem!

Reporter:  – Și 4 lei pe lună îi salvează pe oamenii ăstia!

Ioan Turc:  – Sunt 4.9 lei. Aproape 5 lei pe lună…

Reporter: – 60 de lei/an? De-aasta vă întrebam de o măsură populistă! 

Ioan Turc: –  Sunt oameni la care NU le ajung banii de la o lună la alta! le intră salariile mici, plătesc utilități, mai ales în perioada de iarnă, gaz, curent, trebuie să pună un măr în ghiozdanul copilului…

Niculae face mișto de PNL-iști și le mulțumește ironic pentru decizia șefului LOR, de susținere a subvenției!

„Mulțumesc consilierilor locali PNL, care prin vocea reprezentantului lor, Ioan Turc au înțeles să sprijine propunerea mea de subvenționare a taxei de salubrizare.

Mă bucur că cei din PNL au înțeles că este mai util să lase la o parte declarațiile politice ieftine și au ales să se implice alături de mine în rezolvarea problemelor stringente ale comunității!” – a postat Cristian Niculae!

niculae

Orgolii stupide! Crețu a inventat subvenția SUPERCOM și-acum se sucește!

Primarul Crețu a fost inițiatorul subvenției către SUPERCOM, încă de-acum 4 ani, când VITALIA a încetat contractul de colectare selectivă. În 2016, Crețu a instituit subvenția de colectare, motivând că este situație de urgență. Subvenționarea s-a aplicat timp de 3 ani și contractul a fost prelungit de 9 ori.

SUPERCOM, pe BLAT cu PSD? Sistemul de colectare selectivă e făcut harcea-parcea, dar tarifele cresc încontinuu!

SUPERCOM beneficiază de sprijin masiv din partea liderilor PSD care conduc administrația județeană și locală și fac tot ce au chef. Au majorat cu 50% tarifele pe scheme ținute la secret, la câteva luni de la câștigarea contractului, au scăzut frecvența de colectare și acum amenință că NU mai ridică deșeurile ne-selectate!
E incredibil modul în care autoritățile locale NU reușesc să controleze o companie privată care în ultimii ani a făcut cam ce-a dorit, pe baza contractului public.

SUPERCOM NU reușește să implementeze un sistem de colectare eficientă, cu toate că beneficiază de subvenții de la Consiliul Local (aproximativ 700.000 de euro pe an).

Subvenția se plătește DIRECT din bugetul local!

Momentan, tariful este 11.5 lei pe pers./lună, iar schema PSD-istă e simplă de tot: din bugetul local se plătește 5 lei/pers/lună și astfel, consumatorul casnic va plăti 6.6 lei!

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat că va propune alocarea unei sume din bugetul local pe anul 2020 pentru subvenționarea taxei de salubrizare, astfel încât bistrițenii să plătească la fel ca și până acum, adică 6,6 lei/persoană/lună în loc de 11,5 lei/persoană/lună.

Niculae merge-nainte cu scheme POPULISTE! Turc  se alătură schemelor PSD-iste! Consilierii Locali au decizia-n pixul lor!

Manevra gândită de Niculae privind subvenția pe TAXA de salubrizare va fi supusă la vot în Consiliul Local, ca directivă clară din partea președintelui PSD pe municipiu, care e viceprimar și candidat de primar din partea PSD.

 

Consilierii PSD care formează majoritatea se vor pronunța în această privință și e aproape sigur că vor susține inițiativa lui Niculae. Astfel, SUPERCOM va avea în conturi 3 MILIOANE de lei bani alocați direct din bugetul local iar cetățeni vor fi păcăliți cu o factură mai mică, subvenționată tot din banii de impozite!

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii PNL: dacă vor asculta directiva populistă a lui Ioan Turc sau dacă se vor opune subvenționării!

Citiți și:

https://www.ziardebistrita.ro/adevarul-despre-tarifele-mai-mici-la-gunoi-promise-de-psd-isti-3-milioane-de-lei-de-pe-investitii-se-duc-direct-in-conturile-supercom-niculae-ia-bani-de-pe-investitii-si-plateste-subventia-de-salub/

2 comments

  1. Balan Marius-ecologist PV

    Primarie si CL ! Numele vostru e HARABABURA !Sa va haleasca MENCHI !

  2. Adrian Florin Chereji

    Nu cred că toți consilierii psd vor vota împotriva propunerii lui Crețu de a nu subvenționa taxa de salubritate, deci nu vor asculta de Mniculae. La fel, nu cred că toți consilierii locali pnl vor vota pentru subvenția taxei gunoaielor.

error: Content is protected !!