Directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae: Natura nu e coș de gunoi! Nesimțirea și ignoranța se vor plăti scump și în 2023!

Abandonarea deșeurilor în natură va fi aspru sancționată și în anul 2023, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, care completează că și anul acesta se vor aplica amenzi mari celor care dau dovadă de ”nesimțire și ignoranță”.

Nesimțirea și ignoranța se vor plăti scump și în 2023! Și anul acesta vom sancționa drastic bătaia de joc la adresa naturii și nu vom tolera astfel de fapte. Suntem în secolul 21, ne pretindem civilizați, dar încă mai sunt unii printre noi care duc gunoiul la apă. Trebuie să terminăm odată cu aceste obiceiuri toxice”, a precizat Cristian Niculae.

Într-o postare pe o rețea de socializare, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud afirmă că deja a fost aplicată o sancțiune de acest fel.

”Anul acesta a început rău pentru unii așa-ziși cetățeni ai județului Bistrița-Năsăud, care încă nu înțeleg că natura nu este coșul lor de gunoi. Deși au soluții de colectare pentru orice tip de deșeu generat în gospodărie, unii din lipsă de bun simț, alții din ignoranță și nepăsare, aleg să arunce deșeurile în natură, demonstrând o gravă lipsă de respect față de mediul înconjurător și față de noi toți. În urma acțiunilor de verificare și monitorizare a inspectorilor Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, s-au descoperit deșeuri abandonate în zona Podului Valea Poienii din localitatea Rusu Bârgăului, comuna Josenii Bârgăului. Pe baza înscrisurilor găsite între aceste deșeuri, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a identificat proprietarul acestor deșeuri abandonate, în persoana lui M.H. din Prundu Bârgăului, acesta fiind amendat cu suma de 10.000 lei. Fapta acestui individ este cu atât mai mult de neînțeles, având în vedere că majoritatea deșeurilor abandonate erau deșeuri voluminoase, pentru care se organizează periodic campanii GRATUITE de colectare a acestora”, a adăugat Cristian Niculae.

În mediul rural, ADI Deșeuri derulează patru campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase în fiecare an, iar în orașele județului sunt organizate anual șase astfel de campanii. În afara acestor campanii, deșeurile voluminoase pot fi predate gratuit la cele cinci centre de colectare a deșeurilor din județ.

One comment

  1. Balan Marius -Horea- membru AJVPS, legitimat control starea apelor

    Rog pe toti colegii pescari din BN sa faca poze daca intalnesc gunoaie aruncate de-a valma pe cursurile de ape si pe maluri.
    Voi vedeti multe si ati intalnit tot felul de situatii.
    Trimiteti informatiile la Garda de Mediu si la ADI-deseuri.
    Numai impreuna putem inlatura flagelul nesimtirii unor indivizi care ne otravesc MEDIUL si sanatatea noastra.